19 / 03 / 2024

İnşaatlarda yüzde 100 yerli malı kullanılmalı!

İnşaatlarda yüzde 100 yerli malı kullanılmalı!

Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği, "Yerli Malım, Yerli Param" sloganıyla kampanya başlattı. Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş inşaat sektörünün Antalya' nın lokomotiflerinden olduğunu, inşaatlarda yerli malı her ürünün en kalitesinin bulunabildiğini belirtti.




Antalya İnşaat Müteaahhitleri Derneği, "Yerli Malım, Yerli Param" sloganıyla başlattığı inşaatlarda, yerli malı kullanalım kampanyasını her geçen gün genişletiyor.  Bu konuda belediye başkanlarını ziyaret eden ve belediye başkanlarının verdikleri bilboard destekleri nedeniyle teşekkür eden Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İnşaat Mühendisi Deniz Karataş, inşaat sektörünün Antalya' nın lokomotiflerinden olduğunu, inşaatlarda yerli malı her ürünün en kalitesinin bulunabildiğini belirtti. 


Antalya'da sadece Lara ve Konyaaltı Sahilinde lüks inşaatların yapılmadığına dikkat çeken Deniz Karataş, orta gelir seviyesine ve hatta dar gelirliye göre de konutlar yapıldığını, buralarda sadece yerli malı ürünlerin kullanılmasının çok önemli olduğunu, harcanan paranın içerde kalacağı gibi üreticinin de destekleneceğini ve daha kaliteli ürün yapmaya teşvik edeceğini belirtti. 


Daha önce inşaatlarda TL kullanımı konusunda destek verdiklerini ifade eden Başkan Karataş, "Ankara'da Çevre Ve Şehircilik Bakanlığını ziyaret ettik. Burada Bakanımıza istihdam ve TL'yi kullanmanın yeterli olmadığını, saç ayaklarından birisinin eksik olduğunu belirttik ve kendi görüşlerimizi de açıkladık. 

Biz saç ayağındaki eksik olarak yerli malı ürün kullanılmasını gördük ve bu konuda ciddi bir kampanya düzenlemeye karar verdik. 


Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği olarak ülke genelinde "YERLİ PARAM, YERLİ MALIM" sloganıyla bir kampanya başlattık ve bu kampanyamıza tüm sektör firmalarına, müteahhitlerimize ve tüm sivil toplum örgütlerine kamuda - özelde ekonomik cephede seferberlik çağrısı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. 

Kampanyamızın hedef kitlesi herkes ve amacımız da "Yerli Malı Tüketerek, Üretim Yapmalıyız" hususunda tüm sektör firmalarını ve sivil toplum örgütlerini bizimle hareket etmeye davet etmektir. Bunun için de yerli malı üretim ve tüketimi konusunda halkımızın desteğine ihtiyaç var. Artık yabancı ürün hayranlığına son verilmeli ve okullarda yerli malı konusunda çocuklarımız eğitilmelidir. Çünkü her şeyin en güzeli ve sağlıklısı ülkemizde en iyi şekilde üretilmektedir. 


Artık inşaatlarımızın tüm unsurlarında; imalatından dekorasyonuna % 100 yerli üretim kullanılmasını istiyoruz. Asansör, yürüyen merpen, mermer, doğal taş, plastik doğrama, seramik, laminanttan; perdeye, koltuğa, beyaz eşyaya ve su içtiğimiz bardağa kadar kısacası bir evin ev olabilmesi için gereken her türlü sanayinin en kalitelileri ülkemizde üretilmektedir ve tüketilmelidir. 


Bu sayede paramız yurt içinde kalacak, döviz olup yurtdışına çıkmayacaktır. İthalat ve ihracat arasındaki fark da kapanacak ve TL' miz değerlenecek, işsizliğimiz azalacaktır. 


Ayrıca 800 Yıllık Ahi Kültür ve geleneğine sahip olan bizim esnafımız kendi yemediğini başkasına yedirmez, kendi giymediğini de başkasına giydirmez. Yani önce kendinde test eder ondan sonra müşterisine tavsiyede bulunur kültürü sayesinde, tüketimimiz güvenli olacaktır. 


Ülkemiz; coğrafık konumu, insan kaynağı, yaşam standartları ve kültürü ile benzersiz bir değere sahiptir ve yaşanan talihsiz olayların olması bu gerçeği asla değiştiremez. Altın yere düşmekle pul olmaz. Ekonomik açıdan da sağlam temellere dayanan ülkemizin, zor zamanlarını birlik ve beraberlik içinde atlatılacağına inanıyorum. Durmakla hiçbir noktada başarı ve istikrar yakalanmıyor. Üretken olmak zorundayız. Enseyi karartıp, rehavete kapılamayız. Ekonomi siyaset üstüdür, Hükümet değil, Devlet politikasıdır. Hepimizin ihtiyacı olan, geleceğe güvenle bakmak duygusudur. İş dünyasında da başarılı olmak ve bu başarıyı sürdürebilmek için en önemli unsurlar güven ve istikrardır. Ülke olarak bu güven ve istikrar doğrultusunda her zamanki gibi çalışmaya ve üretmeye devam edeceğimizi düşünüyorum. 


Öte yandan; Harcamalarımızı ve alışverişlerimizi yaparken ülke çıkarlarımızı ön planda tutmalıyız. Yerli üretimin desteklenmesi, o ürünün piyasada tutunmasının sağlanması, ekonomik büyümeyi hızlandıracağı gibi cari açığın kapatılmasına, işsizliğin düşürülmesine de katkı sağlayacaktır. Dünyaya Türkiye'nin doğal güzelliklerini, tarihini, kültürünü, ekonomik fırsat ve gelişimlerini insan odaklı vurgulayarak, dünya markası olmak için uğraşan firmalarımızın artan ihracatını destekleyeceğiz." 


Antalya Akdeniz Güncel 


Geri Dön