26 / 04 / 2024

İnşaatta gri alanlar ortadan kalkacak!

İnşaatta gri alanlar ortadan kalkacak!

İnşaat sektöründe vergilerin net bir şekilde belirlenerek düzenli ödemelerin arttırılmasını sağlayacak, mevzuat sadeleştirme çalışmaları tamamlandı. Şimşek, “Aralık ayında hayata geçecek düzenlemelerle sektörde gri alanlar ortadan kalkacak” dedi.



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi. Bakan Şimşek, kayıt dışında hiçbir sektör bırakmayacaklarını vurgulayarak, buna sebep olan, mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuatların her alanda sadeleştirileceğini belirtti. Bu kapsamda inşaat sektörüne müjde veren Şimşek, artık inşaat sektörünün vergisini hangi kritere tabi olarak nasıl ödeyeceğini daha net görebileceğini anlattı.


KAYIT DIŞILIĞI DA ÖNLEYECEK

Yeni mevzuatla devletin vergisini düzenli alarak kayıt dışılığın da önleneceğini söyleyen Şimşek, şöyle dedi: “Kendi arsasına ticari faaliyet için inşaat yapan, kendi arsasına kooperatif inşaatı yapanlar, kendi arsasına kendisi için inşaat yapanlar, başkasının arsasına kat karşılığı inşaat yapanlar, başkasının arsasına hasılat paylaşımı ile inşaat yapanlara; ayrı ayrı nasıl bir vergi mevzuatı uygulanacağı artık daha net belirlenecek.”



Yeni Şafak 


Geri Dön