26 / 04 / 2024

İnşaatta KDV oranları mecliste konu oldu!

İnşaatta KDV oranları mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, inşaat ve sezonluk işlerde olduğu gibi bazı aylarda sıfır KDV hesaplanan sektörlerde KDV matrah artırımına ilişkin soru önergesi hazırladı..



İnşaatta KDV oranları mecliste konu oldu!


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, inşaat ve sezonluk işlerde olduğu gibi bazı aylarda sıfır KDV hesaplanan sektörlerde KDV matrah artırımına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularının Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Gürer önergesinde "İnşaat işleri ve sezonluk işlerde olduğu gibi tüm aylar beyanname verip de bazı aylarda iş olmadığından hesaplanan KDV çıkmamaktadır. Bu durumda KDV matrah artırımı yaparken beyanname vermeyenler için uygulanan karşılaştırmalı kıyas işlemi yapılarak tüm dönemlerde beyanname verenler; önerilen yılı gelir vergisi matrahının aylarına isabet eden kısım yüzde 18'i oranında işlem yapılarak adeta cezalandırılmaktadır. 


KDV matrah artırımında işgal konusuna bakılmaksızın genel oran yüzde 18 uygulanmaktadır." açıklamalarında bulunarak "Bu tür artış yapacaklara hesaplanan KDV ilgili ay 0 ise beyanname sıfır değeri kabul edilmesi düşünülmekte midir?" diye sordu.





Geri Dön