20 / 04 / 2024

İnşaattaki durağan dönem 2017 ile son bulacak!

İnşaattaki durağan dönem 2017 ile son bulacak!

İnşaat sektörünün 2015 ve 2016 yılında çok durgun geçtiğini anlatan Nizam Genç, 2017 yılında sektörden umutlu olduklarını belirtti.



Nizam Yapı Denetim, yapıda can ve mal güvenliğini, imar planına ve projesine uygunluğu sağlamak, artan kentleşme sonucu ortaya çıkan çarpık ve kontrolsüz yapılaşmaya engel olmak amacıyla Hatay'da faaliyet yürütüyor. Firmalarında toplam 27 mimar ve mühendis çalıştığını kaydeden Nizam Genç, "Mimar, inşaat mühendisi, elektrik mühendisi, makine mühendisleri ve muhasebe ön büro elemanlarımız aktif olarak çalışıyor" açıklamasında bulundu. İnşaat sektörünün 2015 ve 2016 yılında çok durgun geçtiğini anlatan Genç, 2017 yılında sektörden umutlu olduklarını belirtti. Yapı denetim yasasındaki eksikliklerin de acilen revize bir kanunla giderilmesi gerektiğini açıklayan Genç,  TOKİ  ve benzeri kurumlar tarafından denetlenen yapıların da bu kanun kapsamında ele alınması gerektiğine değindi. 


Nizam Genç, Türkiye'de 'güvenli binaların' yapılması ve iş kazalarının minimuma indirilmesi için mevzuat değişikliklerinin acilen yapılması taviz verilmeden uygulanması gerektiğini söyledi. Hali hazırda Hatay ilindeki büyük yatırımların denetimini başarılı şekilde yaptıklarını hatırlatan Genç, "Uydu kent sitesi, Üniversite evleri sitesi, Akkent sitesi, Paladıum AVM, Hilton müze otel, Reyhanlı defne hastanesi, Samandağ Defne, Hatay İhtisas hastanesi ve daha birçok denetim bitirdik" dedi. 

Yapı denetim kuruluşlarının yerine getirmesi gereken görevleri olduğunu belirten Nizam Yapı Denetim Genel Müdürü Nizam Genç, yapının inşa edileceği arsa veya arazinin uygulama projelerinin ilgili mevzuata göre incelenmesi gerektiğinin altını çizdi. Ruhsat ve eklerine aykırı uygulama yapılması halinde durumun üç iş günü içinde ilgili idareye bildirilmesinin önemine dikkat çeken Genç, sağlık güvenlik planına uygunluğunun kontrol edilmesinin de yapı denetim kuruluşlarının yerine getirmesi gereken görevlerden biri olduğunu açıkladı.


Dünya Bölge 


Geri Dön