26 / 04 / 2024

İnsanların ev sahihi olma hayali gerçekleşecek!

İnsanların ev sahihi olma hayali gerçekleşecek!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yapmış olduğu açıklamaya ilişkin Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'in görüşü haberimizde verildi. Demir: 'İnsanların ev sahihi olma hayali gerçekleşecek' dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yapmış olduğu açıklamaya ilişkin Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'in görüşü şöyle...


"Başbakanımız tarafından açıklanan ev alacaklara karşılıksız olarak yüzde 15 oranında teşvik verilmesi haberini olumlu bir gelişme olarak yorumluyorum. Özellikle orta alt, yani C gelir grubundan insanlarımızın konut alımını kolaylaştıracak olan bu uygulama ile çok sayıda insanın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirebileceğini düşünüyorum. Bu düzenlemeden dolayı ben kendi adıma başbakanımıza gönülden teşekkür ediyorum. Konut sahibi olmak isteyenlere ama parası yetmeyen kişilere büyük bir fırsat yarattı. Pek çok insan, ev alabilmek için öncelikle gerekli olan peşinatı biriktirme konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor. Bu uygulama sayesinde belirli bir rakama ulaştırdıkları birikimlerine devlet katkısının da eklenmesi ile konut sahibi olma hayallerini daha kısa sürede gerçekleştirebilecekler. Bu gelişme konut sektöründe satışlara da olumlu yansıyacaktır, sektörü daha da hareketlendirecektir.

 

Ayrıca belirtmekte fayda gördüğüm bir diğer konu ise bu düzenleme ile tüketicilerin korunduğu ve yeni konut zedelerin oluşmasının önüne geçildiğidir. Artık sektördeki iyi ve kötü firmalar birbirinden ayrılıyorlar. Yapılan her düzenleme, işini iyi yapan firmaların önünü açıyor. Denetimler artıyor. “Her firmanın garantör bankası olmalı.” düşüncemi daha öne farklı platformlarda dile getirmiştim. İnanıyorum ki bu düzenleme ile artık bu noktaya doğru bir gidiş daha hızlı olacak ve sektördeki kurumsallaşma süreci hızlanacak.

 


Geri Dön