19 / 04 / 2024

İnsanlık Anıtı'nın yıkım çalışmaları yavaşladı!

İnsanlık Anıtı'nın yıkım çalışmaları yavaşladı!

Yıkım kararıyla önce kafası kesilen Kars'taki 'İnsanlık Anıtı'nda iş gövdeye gelince çalışmalar yavaşladı. Dev çelik borular nedeniyle beton kesilemediği için Almanya'dan özel kesici aletler sipariş edildi.



Yıkım şirketinin sahibi Ertuğrul Yaman, 'Bize sadece beton dendi. Heykelin içerisinde dev çelik borular olduğu söylenmedi. Böyle bir şeyi beklemiyorduk. Ne zaman biteceği konusunda tarih veremeyiz. Bu işte zarar edeceğimizi biliyoruz. Yıkım sayesinde bütün dünya bizim aile şirketimizi tanıyacak' dedi.

Heykeltıraş Mehmet Aksoy ise mahkeme sona ermemesine rağmen heykelin Başbakan Erdoğan'ın 20 Mayıs'ta Kars'a gelişi öncesinde kaldırılmaya çalışılmasını eleştirdi. '     Aksoy, 'Başbakan 'Bir daha geldiğimde anıtı yerinde görmeyeceğim' demişti. Yani Başbakan'm ağzından çıkan her söz bir emir olarak telakki ediliyor hukuk, demokrasi, kanun gibi hiçbir şey tanınmıyor. Gelip gördüğünde herhalde içi rahatlayacak. Bunu ben yıktım diyecek ve övünecek. 'Bunu ben yıktım'ın onuru var mıdır Sayın Başbakanımız boşuna onurlanmasın. Yıkıcılar çok zorlanacak ve Başbakan Erdoğan Kars'a gelinceye kadar yetişmeyecek' dedi.

Habertürk/Düzgün KARADAşž


Geri Dön