23 / 04 / 2024

InStyle Home Dergisi, ünlülerin kış bahçelerini gezdi!

InStyle Home Dergisi, ünlülerin kış bahçelerini gezdi!

İnsanın soğuktan içini titreten bir havada, doğaya kucak açan bir kış bahçesinde oturup keyif çatmak gibisi yoktur herhalde. InStyle Home dergisi de beş doğa tutkununun evinde çok sevdikleri kış bahçelerinde bu keyfi onlarla paylaştı



CAROLINE KOç:
Haremlique & Selamlique Yönetim Kurulu Başkanı Caroline Koç için ideal bir kış bahçesi, dışarıyı olabildiğince iyi yaşatabilmeli, dekorasyonundan mimarisine doğadan asla kopmamalı:

“Hafta içi yoğun çalıştığımdan burada daha az zaman geçiriyorum. Genelde akşamları kızları yatırdıktan sonra bir şeyler okumak ve müzik dinlemek için burada olurum. Hafta sonları kahvaltıdan sonra Türk kahvemi içerek ve gazetelerimi okuyarak güne başlarım kış bahçemde. Akşam üzerleri arkadaşlarımla keyifli sohbetler edip bir şeyler içmek de hoşuma gider. Burası günün her saati rahatlıkla kullanabileceğimiz bir dekorasyona sahip olsun istedim. Bu yüzden seçtiğim objelerin, mobilyaların ve kumaşların yalın olmasına dikkat ettim. Işığın en güzel şekilde içeride olmasına özen gösterdim. Kumaşla oynamayı sevdiğimden tavanda ekru vual kumaş kullandım. Bu da ortamı yumuşatan bir etken oldu. ”

KATHARINA BAşžER:
Avusturyalı mücevher tasarımcısı Katharina Başer, Otağtepe 'de yaşadığı müstakil villaya, dört mevsim yeşilliği hissedebilmek için bir kış bahçesi ekletmek istediğini anlatıyor:

“Bu bölümü geçen yıl yaptırdım. ıçinde vakit geçirmeye başladıkça bunun ne kadar isabetli bir karar olduğunu gördüm. Evin Boğaz 'ı tepeden gören harika bir manzarası var. Ama bu keyfi yalnız bahar ve yaz aylarında çıkarabiliyorduk. Ben de bahçede bulunan pergolalı bölümü kış bahçesine çevirmeye karar verdim. Yemek odasını buraya taşıdım. Zeminde ortama sıcaklık katması için parke tercih ettim. Burada sevdiğim sanat eserlerini sergilemek de gözüme daha hoş geliyor. Ailemden hediye rustik mobilyaların yanı sıra Bubi ve Alfred Haberpointner gibi sanatçıların heykelleri ile kış bahçesi çağdaş ve koloniyel bir görünüm kazandı. ”

MURAT ATABARUT:
Kendi adını taşıyan mimarlık ofisi ile yurt içi ve yurt dışında çeşitli dekorasyon projeleri yapan Murat Atabarut, Polenezköy 'deki evine yeşil manzaralı bir kış bahçesi yaptırmış:

“Doğayı çok sevdiğim için, kış bahçesi benim evimde mutlaka olması gerekenlerdendi. Evin içine sonradan dahil ettiğim bu mekan, en soğuk günlerde bile saatlerce oturduğumuz, keyifli bir yere dönüştü. Burada çok fazla zaman geçirdiğimiz için mobilyaları da rahat ve konforlu seçmeye özen gösterdim. çeşitli bitkilerle de dışarıdaki doğayı burada da yaşatmak istedim. ”

NURAY ASLANOBA:
Mücevher tasarımcısı Nuray Aslanoba, Kemerburgaz 'daki müstakil evinin bahçeye açılan kısmını tamamen kapattırarak hayalini kurduğu kış bahçesine sonunda kavuşmuş:

“Eşim ve benim hayalimiz böyle bahçeli bir evde oturmaktı. Ama bahçeyi yeterince hayatımızın içinde hissedemiyorduk. O yüzden iki sene önce bu kış bahçesini yaptırmaya karar verdim. Benim için ideal kış bahçesi mümkün olduğunca geniş, beyaz, aydınlık ve ferah olmalı. Cam sürgülü kapıları tamamen açınca yeşil bahçenin içinde gibiyiz adeta. Doğanın tüm seslerini sabah burada kahvaltı yaparken duymak harika. ıki oturma köşesi ve yemek olarak üç bölüme ayırdım kış bahçesini. Artık hayat evde bizim için burada geçiyor. ”

TİJEN EREN:
Aile hekimliği yapan Tijen Eren, Vaniköy 'deki villasının mutfağı küçük olduğu için hemen ön kısmına kış bahçesi yaptırmanın uygun olacağını düşünmüş:

“Buraya aynı zamanda salondan da geçiş olsun istedim. Ben kış bahçesinde sade ve az aksesuvar seviyorum. Buradayken kendimi hem bahçede hem evin içinde gibi hissediyorum. Pazar sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri için evde vazgeçilmez mekanımız artık burası oldu. Misafirlerimiz gelince de kış bahçesinde oturmak istiyorlar hep. Mekan küçük olduğu için mobilya ve malzemeyi beyaz veya şeffaf tercih ettim. Siesta 'nın şeffaf sandalyeleri sanki mekanın içinde kayboldu. çiçek olarak orkidem hiç eksik olmaz burada. Özenle hazırlanmış beş çayı için de evin eşsiz yeri bana göre burası. ”
Hürriyet
Yazı: Serra AKAR, Esra DERMAN
Fotoğraflar: Kürşad ERGAN


Geri Dön