27 / 04 / 2024

İntam'da dönüşüm için geri sayım başladı!

İntam'da dönüşüm için geri sayım başladı!

İntam'da dönüşüm için kollar sıvandı.Senelerdir çözüm bulunamayan İntam'da Büyükşehir Belediyesi hak sahipleriyle anlaşma sağlayarak projeyi oluşturdu, idari şartname ve sözleşme hazırlanarak yatırımcı ihalesine çıkıldı.




Çekirge'de 2006 yılında yaşanan heyelanın ardından göçen İntam'da dönüşüm için kollar sıvandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından ağır hasarlı olduğu için boş duran ve geçtiğimiz yıl yıkılan İntam 99 bloku ile birlikte boş kalan alanda kentsel dönüşüm yapılacak. Büyükşehir tarafından bu kapsamda ihaleye çıkıldı. 



70.1 MİLYON LİRA BEDEL 

2 Aralık'ta yapılacak ihaleye göre Büyükşehir, arsa satış karşılığı gelir paylaşımı esasına dayalı proje için 70.1 milyon lira tutarında genel bedel oluşturdu. Proje, toplam 91 konut, 62 ofis, 10 mağaza, otopark ve tesisat odaları için de 3 bodrum katından oluşuyor. Tek blok olarak tasarlanan yapıda ilk 2 katın mağaza, 9 kattan 12 kata doğru da kademeli olarak konut ve büro yapılması düşünülüyor. Yerel yönetim yatırımcı gelirinden yüzde 3.2 pay alacak. 



İhale şartları

İhaleye katılacak yatırımcılardan en az toplam 17 bin metrekare kullanım alanlı konut, ofis, AVM ve otel gibi projeleri üstlenmiş ve yapmış olması isteniyor. Yüklenici firmanın projeyle bütünleşik arka istinat duvarı ve yol düzenlemelerini yapması, hissedarlara ait yer ile bağımsız alanların imalatını karşılaması öngörülüyor. Geçici teminat bedeli ise 2.1 milyon lira olarak belirlendi. Fiyat teklifleri kapalı zarfta alınacak. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön