26 / 04 / 2024

İntema 2015'de yüzde 18 büyümeyi hedefliyor!

İntema 2015'de yüzde 18 büyümeyi hedefliyor!

İNTEMA, bu yıl yaşanan risklere rağmen yıl sonunda yüzde 15-18 aralığındaki büyüme hedefini koruyor. Firma, Yıl içinde perakende satışlardaki gücünü artırmaya hazırlanıyor..



İNTEMA, bu yıl yaşanan risklere rağmen yıl sonunda yüzde 15-18 aralığındaki büyüme hedefini koruyor. 

Yıl içinde perakende satışlardaki gücünü artırmaya hazırlanan firma, toplu işlerde ise büyük konut projelerinin yanında kentsel dönüşüm çalışmalarını da göz önünde bulundurarak orta ölçekli konut projelerinde fırsatları değerlendirecek. 


Gültekinler Grup tarafından Mersin'deki 3. mağazalarının açılışı neden ile düzenlenen etkinlikte konuşan İntema Genel Müdürü Eser Ersoy, Gültekinler Grup'u VitrA-Artema ailesine dahil etmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. 


Geçen yıl olduğu gibi bu yıla da inşaat sektörünün önemli risklerle başladığını anlatan Eser Ersoy, yapı grubundaki ürünleri perakende satışlar ve konut projelerinin satışlarının yakından ilgilendirdiğini belirterek, "2014'te konut satışları seçim dönemine kadar yüzde 20'lere varan önemli bir küçülme gösterdi. Bu nedenle bizim sektörümüzle ilgili de kötü sinyaller vardı. Ancak seçim sonrası bankaların ve konut proje sahiplerinin kampanyalarıyla Ağustos'tan itibaren ciddi bir hareket geldi ve konut satışları yüzde 20- 25 arası artınca sene sonunda Türkiye'de bir önceki yılla aynı sayıda konut satışı gerçekleşti. 


Bu yıl da kötü sinyaller var ama yıl sonunda toparlanma olabilir" dedi. 2015'e geçen yıla benzer bir tabloyla başladıklarına dikkat çeken Eser Ersoy, yine bir seçim dönemi olduğunu ve durgunluk yaşandığını söyledi. 

Hükümetin ev alımlarını destekleyici çalışmalar yürütmesine rağmen banka konut kredilerinin faizlerinin halen çok yüksek olduğunu kaydeden Ersoy, "Bu ülkede faizler 0,65'leri görmüştü. Şu anda da 0,75 bandına inmeli ki hareket gelsin" ifadelerini kullandı. 


Ticari Hayat


Geri Dön