29 / 03 / 2024

İnternetten emlak vergisi ödeme 2017!

İnternetten emlak vergisi ödeme 2017!

Emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar ödeniyor. Ödemeler internet üzerinden de yapılabiliyor. İşte internetten emlak vergisi ödeme 2017 işlemleri..



2017 yılına ait emlak vergisi için ödemeler 1 Mart itibariyle başladı. Verginin ilk taksiti en son 31 Mayıs'a kadar ödeniyor. Vergi ödemesi bağlı olunan ilçe belediyesine ödeniyor.


Bir başka şehirde yer alan gayrimenkulün emlak vergisi tüm belediyelerden PTT Havalesi ile yapılabiliyor. Ayrıca belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla da ödeme gerçekleştirilebiliyor.


Emlak vergisi, internet üzerinden de ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi internetten nasıl ödenir?  


İnternetten emlak vergisi ödeme 2017 işlemleri

İnternetten ödeme yapılabilmesi için belediyenin e-belediye sistemini kullanıyor olması gerekiyor. İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerin e-belediye sistemine giriş yapılıyor. Ardından sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları girilerek online bir şekilde emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor.


İkinci taksiti Kasım'da ödenen emlak vergisini 2 taksitten fazla ödemek de mümkün oluyor. Vergi ödeme hususunda taksitlendirme yapan bankalar arasında Yapı Kredi Bankası, Vakıfbank, Finansbank, Akbank yer alıyor. Siz de kartını kullandığınız banka ile iletişime geçerek ödediğiniz emlak vergisin ekstrenize taksitli olarak yansımasını talep edebilirsiniz.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön