27 / 04 / 2024

İnternetten ikametgah belgesi almak!

İnternetten ikametgah belgesi almak!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kimseden bir çok iş ve işlem yapılması için istenebiliyor. Peki, internetten ikametgah belgesi almak mümkün mü?



İnternetten ikametgah belgesi almak!

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yer olarak karşımıza çıkıyor. Adres değişikliklerinde, yeni ikametgah bildiriminin yapılması gerekiyor. 


Nüfus Hizmetleri Kanunun 68 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi gereğince, 2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanması öngörülüyor.


Bilindiği üzere ikametgah belgesi, birçok kimseden bir çok iş ve işlem yapılması için istenebiliyor. İkametgah belgesi, muhtarlıklardan ve nüfus müdürlüklerinden alınabiliyor. Peki İnternetten ikametgah belgesi alınabilir mi?


İnternetten ikametgah belgesinin alınması..

İkametgah belgesinin internet üzerinden e-devletten alınması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu hususta, İçişleri Bakanlığı, nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinin daha kaliteli, daha hızlı sunulması ve bürokratik işlemlerin azaltılması için yasal düzenlemeye hazırlanıyor. 


Bakanlık tarafından hazırlanan Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Diğer İlgili Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Taslağı kapsamında ikametgah belgesinin alımı ve diğer konular hakkında birtakım kolaylıklar sağlanıyor.


Taslağa göre, artık nüfus kayıt örneği ve ikametgah belgesi alımı için muhtara gitmeye gerek kalmayacak. Bu iki belge e-devlet sistemi üzerinden internet ortamından alınabilecek.



İkametgah cezası ne kadar?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön