26 / 04 / 2024

İnternetten sipariş, ev dekorasyonunu kolaylaştırıyor!

İnternetten sipariş, ev dekorasyonunu kolaylaştırıyor!

Ben dokunarak satın alanlardanım. Ama giderek alışıyorum. Sadece bir tıkla mottosu kesinlikle gerçek dışı bir vaat olsa da güvendiğiniz bir markadan tıktıktık layarak eve yastık, mum, mutfak masası, sipariş etmek çoook rahat oluyormuş



Ben dokunarak satın alanlardanım. Ama giderek alışıyorum. Sadece bir tıkla mottosu kesinlikle gerçek dışı bir vaat olsa da güvendiğiniz bir markadan tıktıktık layarak eve yastık, mum, mutfak masası, sipariş etmek hem çok zevkli hem de çoook rahat oluyormuş!

Haftanın fırsatı, haftanın teması, haftanın indirimi gibi anonslara hl pek rağbet etmiyorum. Bazıları gerçekten çok düşük kaliteli ürün seçtiği, bazılarıysa sırf uygun fiyatlı diye insanı gereksiz bir sürü şeyi satın almaya yönelttiği için.
Üstelik çoğunda aynı anda ancak 15-20 ürün görmek mümkün ki, bunun için o siteye girip çıkmaya, kredi kartı bilgisi vermeye değmez.

Bu grupta hizmet veren internet sitelerini bir tarafa koyarsak, gerçekten işe yarayan online mağazaların özellikle büyük şehirde yaşayan ve çalışan bir kadın için bulunmaz nimet olduğunu bizzat deneyimlemekteyim.

Oturduğunuz yerden alışverişe çıkabiliyorsunuz. Üstelik istediğiniz saatte! Büyüteç yardımıyla ürünü mağazada göremeyeceğiniz kadar yakınına adeta röntgenini çekebiliyorsunuz. adeta rörif genini çekebiliyorsunuz. Sonra tam ne aldığınızı unutmaya  yakınken, kapı çalıyor ve gelen paketleri sanki birisi sürpriz yollamış gibi açmanın zevkini çıkarıyorsunuz. Ya da sadece parmaklarınızı kullanarak şehir veya ülke dışındaki arkadaşınıza sürpriz hediye yollayabiliyorsunuz.

Rekabetçi fiyatlama açısından da yararlı, çünkü özellikle ithal ürünlerin orijinal fiyatlarım bulup karşılaştırmanız çok kolay. Peki ya soru işaretleri Olmaz mı! Örneğin bana hl yüzde 100 güvenli gelmiyor. Üye olma aşaması çok sıkıcı.

Dokunmadan alıyorsunuz; ürünün fotoğrafı ile gerçeği arasında boyut, renk, kalite farkı olabiliyor. Epey bir vakit harcadıktan soma tam ödeme sırasında girdiğiniz bir bilgiye yanlış deyip çıldırtabiliyor.

Pazarlık yapmak mevzubahis değil, alışverişe çıktığınızda harcadığınız kalorilere de veda etmelisiniz. Vesaire, vesaire.
Ama olsun... Yine de "bir tıkla" internetten alışveriş, hayatımızı kolaylaştıran bir seçener k olarak hızla yayılıyor.

Nerede ne var
Genel bir değerlendirme gerekirse, Türk dekorasyon markalarının online mağazaların hl yetersiz ve kısıtlı olduğunu söyleyebilirim. Bu bakir alan; yatırım yapmalarında fayda var.

Türk tasarımlarım bir araya getirecek, bütün Horhor mağazalarını aynı ekranda buluşturacak ya da belli bir tema altında marka karması yaratacak e-mağazaların iyi iş yapacağını düşünüyorum.

Örneğin 3kkonsept.com, farklı fiyat kategorilerinde ve farklı markalarda geniş bir halı-kilim koleksiyonuna sahip. İndirimli ürünleri var, taksit seçenekleri mevcut. Dolayısıyla alanında en başarılı sitelerden biri.

Diğer kurumsal ve kapsamlı siteler Mudo Concept, Ikea, Esse ve Paşabahçe'ninkiler. Hepsinden alışveriş yaptım, hızlı ve doğru teslimat yapıyorlar. Farklı tarzlarda güzel seçimler yapmış bir site olan evmanya.com, yer verdiği mimar ve blogger yazarıyla da iddiasını gösteriyor.

Lüks segmentte Beymen Home&Gift'te sadece 128 ürün var. haremlique-boutique.com ve shop.vakko.com'un ev bölümü ise tamamen tekstil ağırlıklı. En hareketli siteler, bundesign.com, buldumbuldum. com, hepsiburada.com, tschibo.com. tr gibi esprili objeler, kırtasiye ürünleri ve 100 TL civarında dekorasyon aksesuvarları satanlar. Buralardan çerçeve, ayna, tabure, duvar sticker'ı, avize ve mug satın almak mümkün.

Ev tekstili ve sofra takımlarında en geniş içerikli sitelerden biri dekorasyon.com. Özellikle tarzınız klasikse buradan mobilya hariç pek çok seçenek bulabilirsiniz.

Deppo.com'un ev ve mobilya bölümü de her fiyat ve stil grubunda ürüne sahip. Tüm Kapalıçarşı elinizin altında vaadini sunan ve şu anda sadece yastık ve kilim satan orientina.com, genişletilebilirse çok iyi fikir.

Dekoreko.com'da genellikle dört gün süren kampanyaları yakalayabilirseniz (ki bence çok zor), yüzde 80'e varan indirimlerle banyo, mutfak ve hediye bölümünde alabileceğiniz ürünler olabilir. Yeni açılan sitelerden bonvagon.com "gezer, seçer, getirir!" mottosuyla yaratıcı ürünler, sanatsal tasarımlar ve aksesuarlar sunmayı hedefliyor; kullanımı kolay. Los Angeles ve İstanbul merkezli lilabella.com'dan yine zamanım tutturursanız Ottofabrics marka hoş yastıklar bulabilirsiniz.

Melda Narmanlı Çimen/Hürriyet


Geri Dön