28 / 03 / 2024

İNTES Başkanı'ndan müteahhit şikayeti!

İNTES Başkanı'ndan müteahhit şikayeti!

İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu İnşaat sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğinin son dönemde yaşanan kazalarla daha dikkat çekici hale geldiğine vurgu yaptı..



İnşaat sektöründe çalışanların sağlık ve güvenliğinin son dönemde yaşanan kazalarla daha dikkat çekici hale geldiğine vurgu yapan İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, ihmal konusunun kazaların en önemli sebeplerinden biri olduğuna değindi. 

Meclis'te bulunan kanun teklifine göre tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde mesleki yeterlilik belgesinin bu yıl zorunlu hale getirileceğine dikkat çeken Koloğlu, "Artık ehil olmayanlar sektörde çalışamayacaklar" dedi. Türkiye'nin iş sağlığı ve güvenliği konusunda kurumsallaşma açısından doğru bir yolda olduğunu kaydeden Celal Koloğlu, yasaları uygulayan insanların iyi niyetli olmasının yasa yapmaktan daha önemli olduğuna değindi. 


Kazalarda sorumluların iyi tespit edilmesi gerektiğine vurgu yapan Koloğlu, iş sağlığı ve güvenliği konusunda ödüllendirmenin sistemin bir parçası haline getirilmesi gerektiği önerisinde bulundu. "Her önüne gelenin müteahhit olabildiği bir sistemde çalışıyoruz. Müteahhitlik karnesini geçmişte eleştirirdik, bugün onu arar hale geldik" diyen Koloğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bir karayolu işinden 35-40 kişi iş deneyim belgesi almaktadır. Kaydı da kontrolü de yoktur. Daha sonra bu insanlar iş yapmak için değil, iş almak için en ucuz teklifi veriyorlar. Verilen bu teklifi erle iş sağlığı ve güvenliği maliyetlerine nasıl katlanacaklar bilemiyoruz. Kaybedecek hiçbir şeyi olmayanlar, insan hayatına değer vermezler." 


İstanbul İstiklal


Geri Dön