19 / 04 / 2024

Investcorp Türkiye’de Namet’e azınlık ortak oluyor!

Investcorp Türkiye’de Namet’e azınlık ortak oluyor!

Investcorp, bugün Namet Gıda ve Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Namet” veya “Şirket”)’de Investcorp ve diğer Investcorp kuruluşlarının etkin azınlık hisselerini alarak azınlık ortak olduğunu açıkladı.



Namet, taze parçalanmış ve paketlenmiş et, sucuk, pastırma, salam, sosis ve donuk ve hazır burger gibi işlenmiş kırmızı et ürünlerinde Türkiye’de lider üreticidir. Şirket, ürünlerini perakende, otel, restoran ve catering kanallarına satmaktadır. Şirket’in bütün ürünleri Helal sertifikasına sahiptir.

 Namet, 1929 yılından bu yana canlı hayvan ticareti alanında faaliyet gösteren Kayar Ailesi üyeleri tarafından 2005 yılında satın alınmıştır ve Şirket ve marka satın alındığı günden itibaren geliştirilmiştir. Kayar Ailesi Namet’te çoğunluk hisselerinin sahibi olarak kalacaktır.

Şirket son yıllarda üretim kapasitesini ve ürün kalitesini artırmak için kapsamlı bir yatırıma girmiş ve bu kapsamda 2010 yılında Çayırova en son teknolojilerle donatılmış et işleme tesisi kurulmuş ve yakın zamanda da Antalya’da ikinci bir et işleme tesisi ve Harranova besi çiftliği satın alınmıştır.

 Investcorp’un Körfez Başkanı Mohammed Al Shroogi ortaklık ile ilgili “Türkiye’de kaliteli gıda ürünleri sağlamaktaki zengin geleneği ile başarılı olmuş bir aile şirketiyle daha ortaklık kurmaktan memnuniyet duyuyoruz. Investcorp yönetim takımıyla yakın bir şekilde çalışacak ve yurtiçinde büyümenin yanı sıra Türkiye dışında da potansiyel gelir fırsatlarını değerlendirerek birlikte büyümeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Namet’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Tarık Kayar “Şirket’e son yıllarda çok ciddi yatırım yaptık ve Türkiye’nin en büyük entegre et şirketi haline getirdik. Şirketimiz güçlü pazar talebiyle hızlı büyüme için çok iyi konumlanmıştır. Bu yatırım Şirket’imizin ve ülkemizin geleceğine olan güvenin göstergesidir ve Investcorp ile ortaklıktan memnuniyet duyuyoruz.” diye ekledi.

 Investcorp Kurumsal Yatırımlar MENA bölgesi direktörü Tristan de Boysson, yatırımla ile ilgili olarak “Namet güçlü marka değeriyle alanında lider konumdadır. Bölgede aile şirketleriyle birlikte çalışma konusunda ciddi deneyimimiz mevcut ve Namet’in bir sonraki aşamadaki büyümesi için yurtiçinde ve yurtdışında büyüme fırsatlarını birlikte değerlendireceğiz.” dedi.

Namet’in Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Albak “Bu yatırım büyümemizi, kurumsal alt yapımızı ve katma değer potansiyelimizi güçlendirecektir. Bu ortaklık, çalışanların, Türk tüketicisinin ve müşterilerimizin, yani bütün paydaşlarımızın hep birlikte orta vadede faydalanacakları bir kazan-kazan ortaklığıdır.” dedi.


Geri Dön