19 / 04 / 2024

İpek Baycan Glaister kimdir?

İpek Baycan Glaister kimdir?

Mimar İpek Baycan Glaister kimdir? İpek Baycan Glaister, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İpek Baycan Glaister, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte İpek Baycan Glaister..



İpek Baycan Glaister kimdir?

İpek Baycan Glaister, 2008 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nden mezun oldu. 2008-2010 yılları arasında I.T.U. Mimari Tasarım Yüksek Lisansını "Parçalanan Kentsel Dokuda Yeni Bir Mekansal Oluşum: Tampon Mekan" üzerine yazdığı tez ile tamamladı. 


Okul hayatı süresince çeşitli uluslar arası ve ulusal yarışmlara, sergilere ve yayınlara katıldı. 2010 yılında Politecnico di Milano, Compasso Volante Uluslararası Yarışması'nda ve Kızılay Meydanı ve Çevresi Kentsel Tasarım Ulusal Fikir Yarışması'nda mansiyon ödülü aldı. 


2010-2012 yılları arasında Emre Arolat Mimarlık'da farklı ölçekler ve tipolojiler üzerine çalıştıktan sonra, 2012 yılından itibaren farklı ofisler ile proje ortaklıkları kapsamında çalışarak kariyerini free-lance olarak devam ettirdi. 


Bu süre içerisinde kentsel tasarımdan iç mimarlık'a kadar farklı ölçeklerdeki projelerde proje müellifi olarak çalıştı. 2014 yılında, Şule Ertürk Gaucher ile birikte glaister||gaucher architects'i kurdu. 


Kıyı Köşe Caferağa Spor Salonu Proje Alanında birincilik ödülünü elde etti. 2014 yılından itibaren, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde 5. ve 6. yarı yıl proje derslerine yürütücü olarak katılmaktadır.







Geri Dön