28 / 03 / 2024

İpek İnşaat'ın KDV alacağına mahkemeden ihtiyati tedbir!

 İpek İnşaat'ın KDV alacağına mahkemeden ihtiyati tedbir!

İpek İnşaat Taahhüt San ve Ticaret LTD Şti ve Çakırkaya Yapı Ltd.Şti ile Yakup Eyüboğlu ve Gürmen Çakırkaya'nın Beşiktaş Vergi Dairesi Müdürlüğündeki hesaplarındaki KDV alacaklarına ihtiyati tedbir kararı verildi...




İpek İnşaat Taahhüt San. ve Ticaret LTD Şti. ve Çakırkaya Yapı Ltd.Şti. ile Yakup Eyüboğlu ve Gürmen Çakırkaya'nın Beşiktaş Vergi Dairesi Müdürlüğü hesaplarındaki KDV alacaklarına, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesince, kendilerine ödeme ve mahsup yapılmaması konusında ihtiyati tedbir konulması kararı verildi.


ANKA'nın edildiği bilgiye göre, davacı Ayaydın Giyim Pazarlama San ve Ticaret Ltd Şti. ve Maslak Yapı Ltd Şti. ayrı ayrı İstanbul Ticaret Mahkemesine verdiği dava dilekçelerinde, tüzel kişiliklerine ait Şişli Bomonti'deki arsalarını, kat karşılığı inşaat sözleşmesi ile inşaat yapmak üzere alan davalı İpek İnşaat ve Çakırkaya İnşaat Ortak Girişim Grubundan, iki ayrı faturada belirtilen toplam 5.5 milyon TL KDV bedelini tahsil edemediklerini belirtti. Şirket ayrıca dilekçesinde, İpek - Çakırkaya Ortak Girişim Grubunun ödemediği KDV bedeli nedeniyle, davalı ortak girişim grubunun maliyeden tahsil edeceği KDV iadesine ihtiyati tedbir talebinde bulunuldu.



Dava dilekçelerini inceleyen İstanbul Ticaret Mahkemesi, Ayaydın Giyim Sanayi Pazarlama ve Ticaret Ltd.Şti.'ni haklı buldu. Mahkeme, Ayaydın Giyim Sanayi Pazarlama ve Ticaret Ltd.Şti. tarafından İpek İnşaat ve Çakırkaya Yapı Ortak Girişimi adına düzenlenen 31.07.2012 tarih ve 454245 sayılı faturada gösterilen 3.806.883,40 TL lık KDV bedeli ile Maslak Yapı Tic.Ltd.Şti nin İpek-Çakırkaya Ortak Girişim adına düzenlenen 17.07.2012 tarih ve 385633 sayılı faturada belirtilen 1.702.314,54 TL lik KDV alacaklarının davalılar tarafından ilgili vergi dairesinden "KDV iadesi" olarak geri alınmaması için, dava kesinleşinceye kadar, davalılarca talep edilecek KDV'nin davalılara nakden iade edilmemesi veya mahsuba konu edilmemesi yönünde ihtiyati tedbir konulmasına karar verdi.

İstanbul Ticaret Mahkemesi'nin söz konusu kararı ilgili vergi dairesine tebliğ edildi.



Geri Dön