26 / 04 / 2024

İpek Yolu Kültür Otelleri Ağı anlaşması imzalandı!

İpek Yolu Kültür Otelleri Ağı anlaşması imzalandı!

Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Young Hoon Kwaak, Sahan Şirehan Otel'de düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, anlaşmanın İpek Yolu'nun tarihine önemli ve yeni bir boyut açtığını söyledi...




İpek Yolu üzerinde bulunan tarihi otellerin kültürel ve ticari işbirliğiyle yeniden hayat bulmasını öngören "İpek Yolu Kültür Otelleri Ağı" anlaşması Gaziantep'te imzalandı.


Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Young Hoon Kwaak, Sahan Şirehan Otel'de düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, anlaşmanın İpek Yolu'nun tarihine önemli ve yeni bir boyut açtığını söyledi.


Kwaak, anlaşmayla İpek Yolu'ndaki tarihi oteller arasında kültür ağı oluşacağını, ağ içindeki ülkelerin kültürel gezilerinin artacağını dile getirdi.


Şirehan Otel'in işletmecisi Tahir Tekin Öztan ise İpek Yolu'nun milattan önce kullanılmaya başlandığını anımsattı.


Öztekin, İpek Yolu'nun sadece tüccarların değil, aynı zamanda doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, orduların, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de geçiş yolu olduğunu vurguladı.


Konuşmaların ardından "İpek Yolu Kültür Otelleri Ağı" anlaşması imzalandı. 


İmza törenine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Güney Kore'deki Dunhuang Culture Hotel Yöneticisi Peter Wong, Çin'deki Hidden Bay Otel Sahibi Jae Ho Kim, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'in eşi Derya Güzelbey ve çok sayıda davetli katıldı.



AA




Geri Dön