25 / 04 / 2024

İpotek fek harcı fiyatları!

İpotek fek harcı fiyatları!

İpotek fek harcı fiyatları bankadan bankaya değişiklik gösteriyor. İpotek fekki için alınan harç 200 TL ile 500 TL arasında değişebiliyor. Her bankanın aldığı harç miktarı farklıdır...




İpotek fek harcı fiyatları!


Satın alınan bir gayrimenkulun bankadan kredi kullanılarak yapılması halinde tapuya banka tarafından ipotek konuluyor. Gayrimenkulun belli ücretinin kredi kapsamında ödenmek istenmesi durumunda bankadan kredi kullanilabiliyor. Bu durumda bankalar verdiği krediyi garanti almak adına gayrimenkulun tapusuna ipotek koyuyor. Tapuya konulan ipotek bankaya olan borcun bitmesinden sonra kaldırılabiliyor.


İpotek fek harcı fiyatları!


Kredi ödemeleri biten bir kişi bankasına giderek bir dilekçe yazıyor. Tapudan ipoteğin kaldırılması için yazılan bu dilekçe bankanın noterden onayıyla kişiye veriliyor. Ancak bankaların bu dilekçe için uyguladığı harç durumu söz konusu. İpotek harcı fiyatları bankalar arası değişiklik gösteriyor. Bir bankada 200 TL civarında iken başka bir bankada 500 TL civarında olabiliyor. Bankadan alınacak bu ipotek fek yazısının masrafının aslında hiçbir yasal dayanağı bulunmuyor. Kanunen böyle bir harcın dayanağı olmamasına rağmen, kredi kullanırken imzalanan sözleşmede ipotek fek yazısı için tüketicinin belli oranda harç ödemesi gerektiği yazıyor. Bunu okumadan imzalayanlar borcu bittiğinde istenen ipotek fek harcı fiyatlarını duyunca maalesef ki sinirlenebiliyor. Ancak bu harcın ödenmesi de mecburi bir durumdur. Çünkü imzaladığınız sözleşme ile bu ücreti de kabul etmiş oluyorsunuz.



İpotek fek harcı!
Tapuda ipotek fek masrafı!
Tapudan ipotek kaldırma harcı!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön