25 / 04 / 2024

İpotek fekki harcı 2015!

İpotek fekki harcı 2015!

Bir bankadan ipotekli kredi kullandığınızı ve kredi borcunuzun tamamını ödediğinizi düşünelim. Bu durumda fek belgeniz ile ipoteğin kaldırılmasını Tapu'dan talep edebilirsiniz. Peki, ipotek fekki harcı 2015 ne kadar?



İpotek fekki harcı 2015!

Bir bankadan ipotekli kredi kullandığınızı ve kredi borcunuzun tamamını ödediğinizi düşünelim. Bu durumda ipoteğin kaldırılmasını Tapu'dan talep edebilirsiniz.


Tapuya gitmeden önce, bir dilekçe ile Bankadan ipotek fek yazısını almanız gerekiyor. Fek yazısı, konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanıyor.


Konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için istenen fek yazısı, Tapuya veriliyor.


İpotek fekki yazısı konut kredisi kullanılan banka tarafından veriliyor. Bu yazı için bankalar belli bir ücret de talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki harcı 2015 ne kadar?


İpotek fekki harcı bankadna bankaya değişiklik gösteriyor. Fek için konut kredisi kullanan kimseler ortalama 250 TL'lik bir harç ödemesi yapıyor.


Buna karşın Torba kanunla birlikte bazı yeni yetkinlikler kazanan BDDK,  bankalar ile yapılan görüşmeler sonucunda tüketiciden alınan bazı masraf kalemlerine ilişkin düzenlemeler yaptı. Buna göre konut kredisi kullanan kişileri yakından ilgilendiren ipotek fek ücreti için kaldırılma kararı alındı.


İpotek fekki davası görevli mahkeme!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön