19 / 04 / 2024

İpotek fekki için gerekli evraklar!

İpotek fekki için gerekli evraklar!

Bir taşınmazın tapusu üzerinde borç veya kredi nedeni ile ipotek konulabiliyor. Borçlu borcunu tamamen öderse, ipoteğin kaldırılmasını talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki için gerekli evraklar nelerdir?



İpotek fekki için gerekli evraklar!

Bir taşınmazın tapusu üzerinde borç veya kredi nedeni ile ipotek konulabiliyor. İpotek, alacaklının haklarını koruyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor.


Borçlunun borcunu ödeyememesi halinde ipoteğin paraya çevrilmesi talep edilebiliyor. Ancak borçlu borcunu tamamen öderse, ipoteğin kaldırılmasını talep edebiliyor. Peki, ipotek fekki için gerekli evraklar nelerdir?


İpotek kaldırmak için gerekli evrakların başında ipoteği koyan bankadan alınan ipotek fek yazısı ve T.C. kimlik belgesi geliyor. Bu belgeler ve bir dilekçe ile tapuya müracaat edilebiliyor.


Dilekçe örneği:


 T.C.

................ İCRA MÜDÜRLÜĞÜ


Dosya No: ……… /…………


TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

.............………(Şehir)


İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

      b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabı yazınız.


ALACAKLI : 

VEKİLİ

BORÇLU :  


İlgi (a) sayılı yazımız gereğince, ilgi (b) sayılı cevabi yazınızda belirtilen taşınmazlar kaydına konulan haczin işbu dosyamızdan geçerli olmak üzere KALDIRILMASINA karar verilmiştir.

 

Karar gereğince işlem yapılarak ilgi (b) sayılı yevmiyeniz ile konulan hacizlerin fekki gereği rica olunur. 


NOT: ...................................



İcra Müdür Yrd. 

...............



Bu yazı ile tapu sicil müdürlüğüne gidiliyor ve burada ipotek fek yazısının işleme konulması ile tapu üzerindeki ipotek kaldırılıyor.



İpotek fekki harcı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön