23 / 04 / 2024

İpotekli malın satışı!

İpotekli malın satışı!

İpotekli bir malın satışı mümkün müdür? İpotekli malın satışı nasıl gerçekleşir? İpotekli bir malın satışı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını detaylı olarak haberimizin devamında bulabilirsiniz..



İpotekli malın satışı


İpotekli taşınmaz malın satımı pratik olarak problemli görünebiliyor. Alıcı ipotekli mal almak istemeyebileceği gibi ipoteği yaptıran banka da satışa muvafakat etmeyebiliyor. Eğer taşınmazın satış değeri bankaya olan borcunuzdan düşükse, banka satışa muvafakat etmiyor.


Ancak alacaklı banka muvafakat ederse ipotekli mal üzerinde bulunan ipotekle birlikte satılır ama satış yapılır yapılmaz önce banka parasını alır, ipotek kalkar ve kalanı da mal sahibi alır. İpotekli malı alacak olan alıcı da kredi kullanabiliyor, ancak kredi kullanma işlemi daha uzun sürebiliyor.


İpotekli malın satışı hacizli bir konutun satışı kadar riskli olmuyor. Alıcı isterse yada kabul ederse  gayrimenkul üzerindeki ipotekle birlikte satılıyor. İpoteği koyan şahıs-banka,onunla mutlaka görüşüldükten,banka tarafından,borçlu kredi taksidini öderken temerrüde düşmemiş ise (banka el koyma aşamasına gelmemiş ise) bunda bir risk yada sakınca görülmüyor. Sonuçta taraflar ipotek miktarı kadar indirim konusunda anlaşmış,alıcı ipotek konusu olan parayı ödeyeceğini kabul etmiş oluyor..



İpotek ne demektir?

İpotek takibinde satış isteme süresi!




Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön