24 / 04 / 2024

İptal edilen TOKİ sözleşmesi!

İptal edilen TOKİ sözleşmesi!

TOKİ'den konut satın aldığınızı ancak taksit ödemelerini yapamadığınızı ve bu nedenle TOKİ konut sözleşmenizin fesh edildiğini düşünelim. TOKİ sözleşmesi iptal edilirse ne olur? İşte yanıtı...



İptal edilen toki sözleşmesi!

Mevcut piyasa koşullarında konut sahibi olma imkanı bulunmayan yoksul, alt, dar ve orta gelir gruplarına yönelik konut üreten TOKİ'den konut alanlara tapuları borçlarının bitiminden sonra teslim ediliyor. TOKİ'den ev alma hakkına sahip olan vatandaşlar, bir takım sorunlar yaşayabiliyor.


TOKİ'den ev sahibi olanların yaşadığı sorunlar arasında taksitlerin ödenememesi ve dolayısı ile sözleşmenin feshedilmesi yer alıyor. Peki,  TOKİ  sözleşmesi iptal edilirse ne olur?


TOKİ taksitlerin gecikmesi halinde, sözleşmede yazılı olan oranda gecikme faizi ödeniyor. 


Alıcının, ödemekle yükümlü olduğu taksitlerden birbirini izleyen en az iki taksitini ödeyememesi ve ödenmeyen taksit toplamının satış bedelinin onda birinden fazla olması halinde; sözleşmede yer alan hükümler doğrultusunda alıcının sözleşmesi, iki ihtarname çekildikten sonra idare tarafından feshedilebiliyor.


TOKİ sözleşmenin feshi halinde taksitler iade edilebilir mi?

Sözleşmenin feshi halinde, başvuru bedeli, peşinat ve taksitler; masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade ediliyor. 


Vergiler ve banka komisyonu geri ödenmez. Konut tesliminden sonra gecen süre zarfında işletilecek kira bedeli de, peşinat ve taksit toplamından düşürülüyor.


TOKİ başvuru şartları nelerdir?


Geri Dön