16 / 04 / 2024

Irak İçişleri Bakanlığı kaçırılan Türk işçilerini kişisel olarak takip ediyor!

Irak İçişleri Bakanlığı kaçırılan Türk işçilerini kişisel olarak takip ediyor!

Irak İçişleri Bakanı Muhammed Salim el-Gabban'ın kaçırılan Türk işçiler konusunu görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenlediği ve gelişmeleri kişisel olarak takip ettiği belirtildi.



Irak İçişleri Bakanlığı basın ofisinden yayımlanan yazılı açıklamada, "İçişleri Bakanı, Türk işçilerin kaçırılması olayına ilişkin olağanüstü toplantı düzenledi. Bakan olayı kişisel olarak takip ediyor. Bakanlık, Türk işçilerin bulunmasına ilişkin operasyonu yürüten Bağdat Operasyonları Birimine istihbarat, lojistik ve diğer alanlarda desteğini sunuyor" ifadesine yer verildi.

      

Irak'ta 18 Nurol Holding çalışanı kaçırıldı!


Açıklamada, terör zümreleri, yasa dışı yollara başvuranlar ve özellikle de adam kaçırma olaylarıyla mücadele etmek için çok hızlı bir takibat başlatıldığı ifade edildi.

      

Irak ordusundan emekli Tuğgeneral Halil el-Naimi, "Bağdat'ta güvenlik durumu çok girift. Özellikle de kimliği belirsiz silahlı gruplara, siyasi partilere ve Haşdi Şabi'ye (Halk Toplulukları) bağlı kimselerin çeşitli bölgelerde plakasız araçlarla dolaşması gibi şeyler kaçırılanların bulunmasını daha da zorlaştırıyor" dedi.

      

Bağdat'ın Sadr bölgesinde dün gece Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçi, kimliği belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.


Irak'ta kaçırılan Zonguldaklı 2 işçinin ailesi endişeli

Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan 18 Türk işçi arasında yer alan Zonguldaklı Recep Çetin ve Tahsin Cömert'in aileleri büyük endişe yaşıyor. Aileler, işçilerin hayatlarından endişe duyduklarını söyledi.


Bağdat'ta stadyum inşaatında çalışan 18 işçi arasında bulunan Alaplı İlçesi'ne bağlı Aydınyayla Köyünde yaşayan Recep Çetin'in eşi Hakibar Çetin, eşinin geçen Ocak ayında Bağdat'a gittiğini, borçlarını kapatmak ve para kazanarak oğlunu evlendirmek istediğini söyledi. Fındık tarlasından geldiğinde yakınlarından eşinin kaçırıldığını öğrendiğini anlatan Hakibar Çetin, şöyle konuştu:

"En son 1 hafta önce telefonda konuştuk. Sorduğumda hep iyi olduğunu söylüyordu. Çalıştıklarını ve rahatının iyi olduğunu söylüyordu. Arife gününe kadar geleceğini söylüyordu. Uçak biletini de aldıklarını söylüyordu. Oğlumuzu evlendirecektik. Devletimizden ve Başbakanımızdan yardım istiyorum. Kurtarılmasını istiyorum. Eşimin hayatından endişe ediyorum, korkuyorum."

Musabeyli Köyü'nde oturan 2 çocuk babası Tahin Cömert'in annesi Nazikar Cömert ise şunları söyledi:

"Oğlumun kaçırıldığını bu akşam duydum. Dün akşam hanımı ve çocukları ile konuşmuş. Kurban Bayramı'nda geleceğini söylemiş. Oğlumun bir an önce bulunmasını istiyorum. En son 2 ay önce gördüm. Babasını daha yeni kaybettik. Babasının cenazesine gelemedi. İzin alamamıştı."

Kardeşi Kenan Cömert ise ağabeyinin bir an önce sağ salim kurtarılmasını istedi. 


Hürriyet 


Geri Dön