16 / 04 / 2024

Irak'ta 500 milyar dolarlık işe açık davet!

Irak'ta 500 milyar dolarlık işe açık davet!

Irak'ın yatırımlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Rafi El-İsavi, Irak'ta kısa ve orta vadede toplam 500 milyar dolar tutarında yaklaşık 500 büyük proje gerçekleştirileceğini söyledi.



El-İsavi, "Dünya markası haline gelmiş Türk müteahhitlerini ülkemizde daha çok görmek istiyoruz" dedi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden (TMB) yapılan açıklamaya göre, Rafi El-İsavi ve beraberindeki heyet, dün 11.30-13.30 saatleri arasında Birliği ziyaret etti. Konuk Bakan daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. TMB Başkanı Erdal Eren, görüşmenin başında yaptığı konuşmada, Irak'ın yüzde 5'lik payla Türk müteahhitlerinin en çok iş üstlendiği beşinci ülke olduğunu belirtti. Eren, Irak'ın yeniden inşasında gelecekte daha da fazla rol almaya hazır olduğunu kaydetti.

Irak Başbakan Yardımcısı El-İsavi de, Irak'ta şartların geçmişe kıyasla çok farklı olduğunu, güvenlik sorunlarının büyük ölçüde bertaraf edildiğini vurguladı. Ülkenin yeniden yapılandığını ve birçok projenin gündemde olduğunu belirten El-İsavi, "Bunlar arasında konut, okul, hastane, tarımsal tesisler, ulaşım şebekeleri, limanlar, demiryolları ve havaalanları dahil olmak üzere çok sayıda alt ve üstyapı yatırımı yer alıyor. Irak'ta bir İş Forumu düzenlenmesinde yarar görüyoruz, Türk müteahhitlik firmalarını Irak'a bekliyoruz" ifadesini kullandı.
Taraf


Geri Dön