20 / 04 / 2024

Irak'ta kaçırılan 18 Nurol İnşaat çalışanının izine ulaşıldı!

Irak'ta kaçırılan 18 Nurol İnşaat çalışanının izine ulaşıldı!

Irak'ta kaçırılan Türk işçilerinin çalıştığı şirket Nurol İnşaat'ın CEO'su Uğur Doğan, 18 işçiyi kaçıran araçların Bağdat'ın 35 kilometre yakınında görüldüğünü söyledi.



NUROL İnşaat CEO’su Uğur Doğan, Irak’ta 18 işçiyi kaçıran yüzü maskeli, askeri üniformalı kişilerin kullandığı arazi araçlarının en son Bağdat’ın 35 kilometre yakınında görüldüğünü belirterek, "Dedektif gibi iz sürülüyor. Her an yeni gelişmeler olabilir” dedi.


Irak'ta 18 Nurol Holding çalışanı kaçırıldı!


İZ PEŞİNE DÜŞTÜLER

Nurol Holding CEO’su Doğan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada henüz kaçıranlarla herhangi bir temas sağlamadıklarını belirterek, işçileri kaçıran arazi araçlarının en son Bağdat’ın 35 kilometre yakınlarında görüldüğünü kaydetti. Her an yeni gelişmeler olabileceğini söyleyen Doğan, “Irak Başbakanlığı tarafından kurulan istihbaratçıların da yer aldığı komisyon çalışmaları yürütüyor. Dedektif gibi izleri sürülüyor. Iraklı yetkililer birtakım izlerin peşine düştüler” dedi.


İYİ ŞEYLER OLACAK

“İyi şeyler olacak diye bekliyoruz” diyen Doğan, “Ancak kaçırma olayının orada bilinen grupların işinin olduğu gibi bir izlenim edindik. Yetkililer kendi aralarında sürekli toplantılar yapıyorlar. Yakın süre zarfından iyi haber alabiliriz. Ancak bunun dışında elimizde somut hiçbir veri bulunmadığını söylemeliyim” diye konuştu. Doğan, olayın olduğu günden beri kendilerine gelen herhangi bir fidye talebi olmadığını da yineledi. Bağdat’ta Nurol İnşaat’a ait stadyum kompleksi şantiyesini basan yüzü maskeli ve askeri üniformalı 40 kişi, olay anında uyuyan 18 Türk işçiyi kaçırmıştı. Olayın ardından Irak güvenlik birimleri işçilerin yerini tespit etmek için çalışma başlatmıştı.


Hürriyet 


Geri Dön