26 / 04 / 2024

İran ile ortak Organize Sanayi Bölgesi kurulacak!

İran ile ortak Organize Sanayi Bölgesi kurulacak!

Ekonomik işbirliğini artırmayı hedefleyen Türkiye ve İran ortak Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için düğmeye bastı. Sınıra sıfır noktasında kurulacak bölge iki ülkenin de ticaretini katlayacak...



Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel, Türkiye ile İran'ın sınıra sıfır noktasında bir ortak sanayi bölgesi kurulmasına yönelik çalışmalara başlandığını söyledi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Türkiye-İran İş Forumu'nda konuşan Şenel, "İki ülke arasındaki gümrük kapılarının Avrupa'yı Asya'ya bağlayan kapılar olmasından hareketle, burada tek pencere sisteminin kurulması ve kapıların modernizasyonunu amaçlayan projelere yönelik çalışmalar da sürüyor" dedi. Toplantıda konuşan İran'ın  Ankara  Büyükelçisi Ali Rıza Bigdeli ise Türkiye ile İran arasındaki ticaret hacminin kısa vadede 35 milyar dolara ulaşmasının mümkün olduğunu bildirdi. 


HİNDİSTAN İLE TİCARET 

Halkbank Dış İşlemler Operasyonları Daire Başkanı Hakan Aydoğan da İran ile batılı devletler arasında henüz resmi olarak bir gevşeme olmadığını belirterek, Halkbank'ın resmi mevzuatın değişmesinden sonra Hindistan'ın İran'a yapacağı ödemelere aracılık edebileceğini söyledi. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön