26 / 04 / 2024

İran, nükleer tesislerini yenilemeye başladı!

İran, nükleer tesislerini yenilemeye başladı!

ABD'li istihbarat ve araştırma kuruluşunun ortaya attığı İran iddiası kafaları karıştırdı. Kuruluş, İran'ın nükleer çalışmalara başlamış olabileceğini yazdı. Parchin askeri tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor.



İran'a yönelik batı ülkelerinden uygulanan yaptırmların kalkmasının üzerinden henüz bir ay bile geçmemiş olmasına rağmen İran'ın nükleer çalışmalarına başladığına dair iddalar ortaya atıldı. ABD'li küresel istihbarat ve araştırma kuruluşu Stratfor, uydu görüntülerinden elde ettikleri bilgiler doğrultusunda, İran'ın daha önce nükleer çalışmalar yaptığı iddia edilen bir alanda inşaat çalışmaları başlattığını bildirdi. ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatının (C1A) "gölge kuruluşu" olarak bilinen Stratfor'un vveb sitesinde yer alan fotoğraflara göre, Parchin askeri tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor. İddialara göre, burada bulunan bir tünel yeraltı tesislerine ulaşıyor ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin bu bölümlere giriş izni bulunmuyor.


GİZLİ TESİSLERİ VAR 


Stratfor tarafından yapılan açıklamada, "Parchin tesislerinde olduğu gibi, İran'ın yoğun bir şekilde yeraltı tesislerine dayanarak konvansiyonel silah yapımı çalışmaları devam ediyor. Ülkede bulunan gizli tesisler, Tahran yönetiminin uzun vade projelerini çok net bir biçimde göstermektedir" ifadesine yer verildi. 



Güneş




Haber Ayrıntılı Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


ABD'li küresel istihbarat ve araştırma kuruluşu Stratfor, uydu görüntülerinden elde ettikleri bilgiler doğrultusunda, İran'ın daha önce nükleer çalışmalar yaptığı iddia edilen bir alanda inşaat çalışmaları başlattığını bildirdi.


CIA'NİN GÖLGE KURULUSU AÇIKLADI 


ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatının (CIA) "gölge kuruluşu" olarak bilinen Stratfor, İran'm nükleer çalışmalarını devam ettirmeye çalıştığını iddia etti. 


YERALTI TESİSLERİNDE ÇALIŞMA 


Stratfor'un web sitesinde yer alan fotoğraflara göre, Parchin askeri tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor, iddialara göre, burada bulunan bir tünel yeraltı tesislerine ulaşıyor ve Birleşmiş Milletler temsilcilerinin bu bölümlere giriş izni bulunmuyor. 


KONVANSİYONEL SİLAH ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR


Stratfor tarafından yapılan açıklamada, 'Tarchin tesislermde olduğu gibi, İran'ın yoğun bir şekilde yeraltı tesislerine dayanarak konvansiyonel silah yapımı çalışmaları devam ediyor. Ülkede bulunan gizli tesisler, Tahran yönetiminin uzun vade projelerini çok net bir biçimde göstermektedir" ifadesine yer verdi. 



Ayrıntılı Haber


Geri Dön