23 / 04 / 2024

İran TOKİ'ye işbirliği teklifinde bulundu!

İran TOKİ'ye işbirliği teklifinde bulundu!

90 ülkenin işbirliği talep ettiği TOKİ'ye son olarak İran'dan da teklif geldi. TOKİ yetkililerini İran'a davet eden İran Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Jabbari, "Biz de TOKİ’nin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz" dedi.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) yurtdışından işbirliği tekliflerine bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz gün  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan’ı ziyaret eden İran Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Ali Rıza Jabbari, konut yapımında TOKİ ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi. İran’da 1980 yılından bu yana faaliyet gösteren İran Konut Vakfı’nın özellikle konut restorasyonunda çalıştığını belirten Jabbari, TOKİ’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini ifade etti. Jabbari ayrıca TOKİ yetkililerini İran’a davet etti. 


670 BİN KONUT YAPTI


TOKİ Başkanı Turan da, TOKİ’nin 13 yıl içinde yaklaşık 670 bin konut ürettiğini hatırlattı. Turan, ürettikleri sosyal konutları kira öder gibi uzun vadelerle vatandaşa sunduklarının altını çizdi.  TOKİ’nin dünya çapında örnek bir kuruluş olduğunu ve yaklaşık 90 ülkenin işbirliği talebinde bulunduğunu ifade eden TOKİ Başkanı Turan, İran Konut Vakfı'yla da işbirliği geliştirilebileceğinin altını çizdi.


Akşam


Geri Dön