28 / 03 / 2024

İranlı iki iş adamı Antalya'da otel yatırımı yapmak istiyor!

İranlı iki iş adamı Antalya'da otel yatırımı yapmak istiyor!

Antalya’da tatil yapan İranlı iki işadamının, Antalya’da turizm sektörüne yatırım yapmak amacıyla otel satın almak istedikleri bildirildi



Bosforce Gayrimenkul Limited Şirketi Genel Müdürü Ulvi Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda İran ile Türkiye arasında siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi nedeniyle Türkiye’ye gelen İranlı turist sayısının arttığını söyledi.

Dünyadaki siyasi konjonktür ve Türkiye ile İran arasındaki coğrafi yakınlığın İranlı işadamlarının yatırımlarını Türkiye’ye kaydırdığını anlatan Özcan, Türkiye’de tatil yapan İran’ın tanınmış iki işadamının Antalya’da turizm sektörüne yatırım yapmak istediğini kaydetti. İranlı yatırımcıların Türkiye’nin yanı sıra İspanya’da da turizm sektöründe yatırım yapmak istediklerini anlatan Özcan şunları kaydetti:
"Antalya’da tatil yapan biri turizmci diğeri sanayici İranlı iki yatırımcı Antalya’da turizm sektörüne girmek istiyor. İranlı işadamları çok ciddiler ve otel arayışı içindeler. İranlı turistler Türkiye’ye, özellikle de Antalya’ya büyük ilgi gösteriyor. Bu nedenle İranlı yatırımcılar Antalya’ya yatırım yapmak istiyor. Antalya’da otel arayan İranlı yatırımcılardan biri 50-60 milyon avroluk, diğeri de 20-30 milyon dolarlık yatırım yapmak istiyor. İranlı yatırımcılar özellikle Lara-Kundu ve Antalya-Kemer arasındaki bölgede otel arıyor. Bitmiş, iskanı alınmış, bürokratik işlemleri tamamlanmış büyük otel satın almak istiyor. Bir kaç otel sahibi ile görüşmeler yapıldı. Ancak sonuç alınamadı."

Özcan, İranlı yatırımcıların, İstanbul ve Bodrum’da da yatırım yapmak istediklerini ancak önceliği Antalya’ya verdiklerini sözlerine ekledi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İranlı işadamları Antalya’da otel pazarlığında 

Antalya’da tatil yapan İranlı iki işadamının, Antalya’da turizm sektörüne yatırım yapmak amacıyla otel satın almak istedikleri bildirildi.

Bosforce Gayrimenkul Limited Şirketi Genel Müdürü Ulvi Özcan, dünyadaki siyasi konjonktür ve Türkiye ile İran arasındaki coğrafi yakınlığın İranlı işadamlarının yatırımlarını Türkiye’ye kaydırdığını anlattı. Özcan, Türkiye’de tatil yapan İran’ın tanınmış iki işadamının Antalya’da turizme yatırım yapmak istediğini kaydetti.

OTEL SAHİPLERİ İLE GÖRÜŞTÜLER

Özcan şunları kaydetti: “Antalya’da tatil yapan biri turizmci diğeri sanayici İranlı iki yatırımcı Antalya’da turizm sektörüne girmek istiyor. İranlı işadamları çok ciddiler ve otel arayışı içindeler. İranlı turistler Türkiye’ye, özellikle de Antalya’ya büyük ilgi gösteriyor. Bu nedenle İranlı yatırımcılar Antalya’ya yatırım yapmak istiyor. Antalya’da otel arayan İranlı yatırımcılardan biri 50-60 milyon Euro’luk, diğeri de 20-30 milyon dolarlık yatırım yapmak istiyor.Bir kaç otel sahibi ile görüşmeler yapıldı.”
Radikal


Geri Dön