19 / 04 / 2024

Ires Bursa Gayrimenkul Fuarı gerçekleşti!

Ires Bursa Gayrimenkul Fuarı gerçekleşti!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde 14. kez kapılarını açmaya hazırlanan 'Bursa İnşaat Fuarı' ile ilk kez düzenlenen 'IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı'nın lansmanı sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) liderliğinde 14. kez kapılarını açmaya hazırlanan 'Bursa İnşaat Fuarı' ile ilk kez düzenlenen 'IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı'nın lansmanı sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 


YABANCIYA SATIŞ 


İnşaat sektörünün kentlerin kalkınmasında önemli bir görev üstlendiğine işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Türkiye'deki en büyük Gayrimenkul Fuarı'nı düzenleyeceğiz. Körfez ülkelerinden alım heyetlerini fuar organizasyonumuz kapsamında sektör temsilcileriyle bir araya getireceğiz. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcılar sektörümüze ve kentimize büyük katkı sağlayacak. Yabancıya konut satışında ilk 3 şehir arasında yer alan Bursa'mızın yeni projeler ve fuar organizasyonlarmıızla birlikte 2. sıraya çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

 

KONUŞMALAR 


İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSIAD) Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, hayal bile edemeyecekleri bir fuara kavuştuklarını söyledi. Bursa Emlak Müşavirleri Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, sektörün son dönemde yapılan çalışmalarla hızla büyüdüğünü belirtti. TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, BTSO ile stratejik ortaklığın neticesinde gerçekleştirdikleri fuarlara 60 bin ziyaretçi beklediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ödünç ve Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt da fuarın sektöre ve kente büyük katkı sağlayacağını ifade etti. 



Yeni Dönem



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BURSA Bursa İnşaat Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı açıldı. Bu yıl 6 milyar dolarlık bir değerin alıcılarla buluştuğuna işaret eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, hedeflerinin 1 milyar dolarlık ciro yapmak olduğunu söyledi. 


Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan ve 10 Nisan'a kadar sürecek olan fuar, 6 ayrı salonda 35 bin metrekarelik alanda yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Fuarlarda bu yıl hedef 60 bin ziyaretçi. Ortaya çıkacak iş hacmi ile hem inşaat sektörüne hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlanması hedeflenirken, tüketim amaçlı konut taleplerinin yanı sıra ev, ofis, arsa, dükkân gibi gayrimenkulleri alarak yatırım yapmak isteyen kişiler için de özel fırsatlar sunuluyor. Fuara özellikle Arap ülkelerinden çok sayıda alıcının geldiği de gözlendi. Tüyap Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 280'i aşkın firmanın katıldığını ve pek çok projenin ilk kez görücüye çıktığını belirterek, özellikle Körfez ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu, Arap yarımadası, Doğu Bloku ülkeleri, Kuzey ve Orta Afrika'dan işadamlarının fuarda ağırlanacağını kaydetti. Gayrimenkul sektörüne 'stoka mal üretmeyi bırakın' çağrısı yapan İbrahim Burkay, "Talep sahibinin ihtiyacına uygun proje üretmeliyiz" dedi. 


Fuarda, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay stantları gezerek projeleri inceledi. 


Dünya



Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bu yıl 14. kez kapılarını açmaya hazırlanan 'Bursa İnşaat Fuarı' ile ilk kez düzenlenen 'IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı'nın lansmanı sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. 


Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin üretim merkezi Bursa'da ürünlerin pazarlanması açısından büyük önem taşıyan fuarcılık çalışmalarma bugüne kadar yeterince ağırlık verilemediğini söyledi. 


HEDEF İKİNCİLİK 


İnşaat sektörünün kentlerin kalkınmasında önemli bir görev üstlendiğine işaret eden BTSO Yönetim Kurulu Başkam İbrahim Burkay, "Yabancıya konut satışında ilk 3 şehir arasında yer alan Bursa'mızın yeni projeler ve fuar organizasyonlarımızla birlikte 2. sıraya çıkacağına inanıyorum" diye konuştu. 


TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü de amaçlarının daralan pazarlarda sektörün önünü açmak olduğunu söyledi. IRES Bursa Gayrimenkul ve Bursa İnşaat 2016 fuarları bugün kapılarını açıyor. 



Bursa Hakimiyet




Haber Olay Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğinde düzenlenecek 'l.IRES Bursa Gayri- [ menkul Fuarı' ve 'Bursa İnşaat Fuan 2016', bugün kapılarını aralayacak. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10 Nisan'a kadar açık kalacak fuarla ilgili önceki akşam Sheraton Hotel'de tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tüyap Genel Müdürü İlhan Ersözlü, burada yaptığı konuşmada, gayrimenkul fuarının geçen yıl özel bölümde sunulduğunu, bu yıl ayrı bir fuar olarak düzenlendiğini söyledi. 60 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini ifade eden Ersözlü, "Katılımcı sayısında yüzde 22 büyüme ve kapsadığı alan itibarıyla da yüzde 42 büyüme ile fuarları açıyoruz. 285 firma yerini aldı ve bunların 85'i gayrimenkul firması. Fuara, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar ve Suudi Arabistan'dan önemli heyetler gelecek. Bunun içinde toplu alım yapacaklar var. Sudan, Mısır, Fas, Cezayir, Azerbaycan, Kanada ve İsrail'den de ziyaretçiler olacak" dedi. 


YABANCIYA SATIŞ ARTACAK 


BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, Bursa'nın yabancıya gayrimenkul satışını daha da artıracaklanm ifade ederek, "İstanbul'da metrekare fiyatları çok yükseldi. Bu nedenle Bursa herkes için bir nimet. Ürünlerimizi sattığımız coğrafyadaki tüketici kitlesi taleplerini dikkate alarak üretilen projeler, çok büyük kârlar getirecektir" diye konuştu. Fuarm destekçilerinden İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Türkiye'nin en büyük gayrimenkul fuarının gerçekleştirileceğini vurguladı. 



Olay Bursa


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş ve BTSO öncülüğünde düzenlenen Bursa Gayrimenkul ve İnşaat Fuarları kapılarını açtı. Fuar 10 Nisan’a kadar sürecek.


 Bursa İnşaat Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı’nda bu yıl 6 milyar dolarlık bir değerin alıcılarla buluştuğuna işaret eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, hedeflerinin 1 milyar dolarlık ciro yapmak olduğunu söyledi. Burkay, gayrimenkul sektöründe katma değer üretmek için stoğa çalışmak yerine alım yapmak isteyenlerin taleplerine göre projeler üretilmesi gerektiğine de dikkat çekti.


Bursa, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin büyük buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) işbirliğinde, Bursagaz, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı ile eş zamanlı olarak İMSİAD ve BEMO işbirliğiyle hazırlanan IRES Bursa Gayrimenkul Fuarı Konut, İşyeri, Arsa, Yatırım ve Finansman Fuarı açıldı. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlayan ve 10 Nisan’a kadar sürecek olan fuar, 6 ayrı salonda 35 bin metrekarelik alanda yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Geçen yıl 32 ülkeden 53 bine yakın kişinin ziyaret ettiği fuarlarda bu yıl hedef 60 bin ziyaretçi. Ortaya çıkacak iş hacmi ile hem inşaat sektörüne hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlanması hedeflenirken, tüketim amaçlı konut taleplerinin yanı sıra ev, ofis, arsa, dükkân gibi gayrimenkulleri alarak yatırım yapmak isteyen kişiler için de özel fırsatlar sunuluyor. Fuara özellikle Arap ülkelerinden çok sayıda alıcının geldiği de gözlendi. Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden gelen alıcılar, fuar süresinde firmalarla ikili görüşmeler yapacak. Bursa’dan konut alan Araplar genellikle projeleri bloklar halinde satın alma yoluna gidiyor. Tüyap Bursa Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 280’i aşkın firmanın katıldığını belirterek, pek çok projenin ilk kez görücüye çıktığını söyledi. Ersözlü, özellikle Körfez ülkeleri başta olmak üzere Ortadoğu, Arap yarımadası, Doğu bloğu ülkeleri, Kuzey ve Orta Afrika’dan işadamlarının fuarda ağırlanacağını kaydetti.


Bursa, fuarcılığın merkezi olacak


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, üretilen ürünün hak ettiği değerde talep sahibiyle buluşturulmasının önemine vurgu yaptı. Bursa’nın fuarcılıkta Türkiye’nin merkezi haline geleceğinin altını çizen Burkay, “Körfez geçişiyle birlikte bu bölgenin en önemli fuarcılık merkezlerinden biri Bursa olacak. Sadece bu fuarda 6 milyar dolarlık bir değer alıcılarla buluşuyor. Bu fuardaki hedefimiz 1 milyar dolar ciro yapmak. Gayrimenkul sektörü olarak bu sene geçen yıla oranla yüzde 40 artışla 1 milyar dolarlık ciro bekliyoruz” dedi. Gayrimenkul sektörüne, ‘Stoğa mal üretmeyi bırakın’ çağrısı yapan İbrahim Burkay şunları söyledi; “Bizim kesinlikle talep sahibiyle, o talebi şekillendiren projeleri üreterek hak ettiğimiz değerlere ulaşmamız gerekiyor. Bu katma değeri oluşturmalıyız. Bu bölgede alım yapmak isteyen talep sahibinin ihtiyaçlarına uygun projeler üreterek önümüzdeki yıl çok daha katma değeri yüksek projeleri Bursa’da hayata geçireceğiz.


Vali Karaloğlu: Kent merkezi tarihi dokuya uygun yenilenmeli


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yeni alanlarda yeni inşaatlar yapmak yerine Bursa’nın tarihi merkez mahallelerinde, eskiyen mahallelerin dönüştürülmesi gerektiğini savundu. Özellikle 1990 öncesi yapılmış olan mahallelerin dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizen Münir Karaloğlu, kent merkezinde gayrimenkul fiyatlarının düştüğüne de işaret ederek, tarihi mahallelere yakışır, nitelikli projelerin üretilerek, hem kentsel dönüşümün sağlanması, hem de kent merkezindeki değerlerin artması gerektiğini söyledi. markalaşma konusuna da dikkat çeken Vali Karaloğlu, Bursa gayrimenkul sektörünün markalaşma konusunda eksikleri bulunduğunu, var olan markaların da yeterli düzeyde olmadığını, bu konuda çalışmalar yürütülmesi gerektiğini kaydetti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de 0,50 emsal artışıyla kentteki konut stoğunun yenilenmesi konusunda destek sağladıklarını hatırlatarak, kent merkezinde de dönüşümün yakın zamanda başlayacağını bildirdi.


Bursa’da ilk 2 ayda yabancılara 270 konut satıldı


İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Namık Ziya Mescioğlu, Bursa’nın yabancılara konut satışında son yıllarda önemli bir ivme kazandığına dikkat çekerek, “2013 yılında yabancılara 374 konut satılırken bu rakam 2014 yılında 974, 2015 yılında ise 1.501’e yükseldi. Bu yılın ilk iki ayında yabancılara 270 konut satıldı. Yabancılara konut sattığımızda ilk yapılan yabancılara bir vergi kimlik numarası almak ve onları vergi mükellefi haline getirmek. Sektör sadece geçen yıl 1.501 yabancıya vergi kimlik numarası aldırdı. Biz mümkünde yabancılara satılan konutların artık ihracat kapsamına alınmasını ve ihracatçı sektörlerin desteklendiği gibi desteklenmesini istiyoruz” dedi. Bursa Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği (BURTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Aydın Eskibozkurt, başlatılan Selam Seferberliği’nin önemine vurgu yaparak, ülke gündeminin artık ekonomiye yoğunlaşması gerektiğini dile getirdi. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) Başkanı Erdal Çelebi, tamamlanacak büyük kamu yatırımlarıyla birlikte bir metropol olan İstanbul’un Bursa’ya kayacağını ifade ederek, inşaat ve gayrimenkul sektörünün bu süreçte büyüme kaydedeceğini anlattı.  


 


Dünya




Haber A Gazete'de şu şekilde yer aldı...



IRES Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde kapılarını açan Bursa İnşaat 2016 ve IRES Bursa Gayrimenkul Fuarları 10 Nisan 2016 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarın açılışında konuşan Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursayı fuarcılık alanında bir cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Fuarda milyarlarca dolarlık yatırımları alıcılarla buluşturduklarını söyleyen Burkay "İnşaat Fuarı ve IRES Bursa Gayrimenkul Fuarlarımızda 6 milyar dolarlık değeri alıcılarla buluşturuyoruz. Hedefimiz, bu fuar sayesinde sektörün 1 milyar dolar ciro yapmasmı sağlamaktır. Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarımızda önemli satışlar gerçekleştirildi. Biz bu hedefe ulaşabileceğimize inanıyoruz" diye konuştu. 


TARİHE KARŞI SORUMLULUĞUMUZU UNUTMAYALIM 


Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BTSO'nun TÜYAP ile birlikte Bursaya önemli fuar organizasyonları kazandırdığını ifade ederek, "Yeni alanlarda ve yeni inşaatlar yapmaktansa Bursanın artık tarihi ve merkezi mahallerinin dönüştürülmesini istiyoruz. Tarihi mahallere de yakışır nitelikli projeler üretmeliyiz. Hem kentsel dönüşümü sağlamalıyız, hem de tarihe karşı olan sorumluluğumu yerine getirmeliyiz. İnşaat ve Gayrimenkul fuarlarımız yüzde 42'lik büyüme gerçekleştirdi. Bu büyük bir başarıdır" şeklinde konuştu. 


İLK KEZ TANITILACAK PROJELER DE VAR


6 ayrı salonda yaklaşık 280'i aşkın katılımcının stant açtığı İnşaat Fuarı ile 'IRES Gayrimenkul Fuarının yurt dışından başta Körfez ülkeleri olmak üzere önemli alım heyetlerini ağırlayacağını dile getiren TÜYAP Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü de "Sektörümüzün oyuncuları 5 gün boyunca Bursada buluşacak. Bu fuarda ilk defa görücüye çıkacak projeler de yer alacak. Gayrimenkul yatırımcıları 2 ayrı salonda, İnşaat Fuarı katılımcıları ise 4 ayrı salonda projelerini ve ürünlerini pazarlama imkânı yakalayacak" dedi. Bursa inşaat sektörünün öncü isimlerinden BURYAP da fuarın en çok ziyaretçi çeken stantlarından biriydi. 

BURYAP Yönetim Kurulu Başkam Yasin Sağer açılan stantta, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve diğer misafirlerini ağırladı. 


"Bursanın ulusal gazetesi" sloganıyla yayıncılığa yeni bir soluk getiren agazete ailesi de, fuardaki yerini aldı. Genel müdürümüz Erdal Şimşek ve köşe yazarlarımızdan Osman Gürçay organizasyonda, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak ile samimi bir sohbet gerçekleştirdiler. 



A Gazete


Geri Dön