29 / 03 / 2024

İrfan Püsküllü: Hendek'in mimarisi değişecek!

İrfan Püsküllü: Hendek'in mimarisi değişecek!

Hendek Belediyesi, yöresel mimariye uygun, modern ve depreme dayanıklı ev projesiyle ilçeyi adeta yeni baştan yaratacak.



Hendek Belediyesi köy tüzel kişiliği kanunla kaldırılıp mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayanlara ücretsiz tip ev projesi vermeye başladı. Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, "Mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yöresel mimariyle hak ettikleri noktaya getirmek istiyoruz" dedi. Hendek Belediyesinden yapılan açıklamada; bölgenin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak hazırlanan farklı tip ve ebattaki projelerin inşaat, makine ve elektrik mühendisleri tarafından özel olarak hazırlandığı belirtildi. 


İrfan Püsküllü: Hendek in mimarisi değişecek!


Bol Alternatif 

Açıklamada; Büyükşehir Yasasının 3. Maddesi kapsamında Hendek'te köy vasfı kaldırılarak mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik hazırlanan 8 alternatifli tip projelerin çok yönlü özellikleriyle de dikkat çektiği bildirildi. 


Modern ve Dayanıklı 

Hendek Belediyesinin başlattığı tip projesi sayesinde kırsal alanlardaki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesinin ön görüldüğü ifade edilirken, belediyenin ücretsiz olarak verdiği projelerle köyüne ev yaptıracak vatandaşların inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf yapmış olacağına dikkat çekildi. 


Projeler Onaylandı 

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, örnek bir şehirciliği hedeflediklerini belirterek, "İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'müz tarafından projelendirilen 01.07.2015 karar tarihli 47 numaralı 8 adet tip proje meclis kararı ile onaylanmıştır. 6360 sayılı kanunun gereğince belediyemize bağlanan ve uygulama imar planı bulunmayan mahallelerin köy yerleşik alanı yada 1/25.000 ölçekli konut kullanımlı binalar meclis kurulunca onaylanan 8 adet tip proje tapu sahibi vatandaşlarımıza verilecek ve bu doğrultuda ruhsatlandırılacaktır'' dedi.


Yöresel Mimari 

Püsküllü, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden temin edilebileceğini söyledi. Başkan Püsküllü "Bizler, kültürünü her daim, her fırsatta yaşayacak şekilde hareket eden, kıyafetlerimizden hareketlerimize kültürümüzü, adetlerimizi hep yaşayan insanlarız. Fakat geçmişimizle bağımız ne kadar köklü olsa da en büyük eksikliğimiz onlara aynı derecede günümüze taşımamamızdır. Bu eksikliğin bilinciyle mahalleye dönüşen köylerimizi şehir yapısıyla değil yöresel mimariyle hak ettikleri yere getirmek istiyoruz" diye konuştu. 


Akşam Haberleri Gazetesi


Geri Dön