25 / 04 / 2024

İş dünyasının ünlüleri Ayvalık'ta arazi yarışında!

İş dünyasının ünlüleri Ayvalık'ta arazi yarışında!

Ayvalık; son yıllarda tatilciler kadar iş dünyasının da gözde beldeleri arasında yer alıyor. Bodrum ve Çeşme'nin pabucunu dama atan ilçe; doğal güzelliği, tarihi zenginliği ve eşsiz dokusuyla yatırımcıları kendine çekiyor...




Altı yıl önce Ayvalık'ın Cunda Adası'nda tarihi bir şapel ve yel değirmenini restore ettirerek, Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent'in babası Necdet Kent'in adına bir kütüphane yaptıran Rahmi Koç; şimdi de Ayvalık Setur Marina'nın karşısındaki devlet hastanesinin arazisini satın aldı. Koçlar, hastanenin 40 yıllık eski binası, Ayvalık'ın Cennet Tepesi mevkiindeki yeni binasına taşındıktan sonra, ağaçlar arasındaki geniş araziye otel yaptırmayı planlıyor. 1972'den beri hizmet veren hastane binasının eski ve modern olmaması nedeniyle, 2010 yılında yıkım kararı alınmıştı. Yeni hastane binası tamamlanıp hizmete girdikten sonra, eski hastane binası yıkılacak ve Koçlar'ın otelinin yapımına başlanacak.


MANASTIRI KONUT YAPTI

Ayvalık'a yatırım yapan sadece Koç Ailesi de değil. Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Cunda Adası'ndaki Ayışığı Manastırı'nı satın alarak konuta dönüştürmüştü. Şimdi Bülent Eczacıbaşı'nın da Çıplak Ada'yı satın aldığı konuşuluyor. Cunda Adası'nda Cem-Ümit Boyner çifti ile Güler Sabancı'nın ise evleri bulunuyor.


Sabah



Geri Dön