26 / 04 / 2024

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarihçe!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarihçe!

1999 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl halka arzını tamamlayarak İMKB'de işlem görmeye başlayan İş GYO, yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. İşte tüm detayları ile dünden bugüne İş GYO...



1999 yılında T. İş Bankası A.Ş.’nin sermayedarlığı ile kurulan ve aynı yıl içinde halka arzını tamamlayarak İMKB’de işlem görmeye başlayan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (İş GYO), gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine yatırım yapmak üzere kurulmuş bir portföy yönetim şirketidir. 


Değişimin mimarı olarak yola çıkan İş GYO, yatırımlarını ve kaynaklarını etkin bir biçimde değerlendirerek çağdaş insana ve kentlere yakışan mekanlar oluşturmayı hedefliyor. 


Firma, tüm çalışmalarında istikrarlı büyüme ve yüksek karlılık ilkesiyle ve hissedarları için yarattığı değeri sürekli kılmak misyonuyla hareket ediyor.


İş GYO’nun ağırlıklı olarak ticari gayrimenkullerden oluşan portföyü lokasyon, gayrimenkul tipi ve sektör bazında çeşitlendiriliyor.


Şirketin portföy yatırımlarının değer bazında yaklaşık yüzde 36‘sı ofis, yüzde 28’i alışveriş merkezi, yüzde 1’i otel, yüzde 4’ü arsa, yüzde 22’si proje ve yüzde 9’u para ve sermaye piyasası araçları şeklinde. 


Ticari gayrimenkul sektöründe İş Kuleleri Kompleksi, Kanyon AVM,  Ankara  İş Kulesi, Maslak Binası, Ankara Merkez, Ankara Kızılay, Sirkeci ve Antalya Banka Hizmet Binaları, Güneşli Operasyon Hizmet Binası, Taksim Binası, Real Hipermarket, Mallmarine AVM, Marmara Park AVM, turizm sektöründe ise Lykia Lodge Kapadokya Otel  projeleri bulunuyor. 


DEVAM EDEN PROJELER

Tuzla Çınarlı Bahçe

İstanbul'un değerlenen ilçesi Tuzla'da 41 bin metrekare üzerinde inşaatına başlanan Çınarlı Bahçe konut projesi 476 üniteden oluşuyor. Proje ile, aynı bölgede gerçekleştirilecek Teknoloji ve Operasyon Merkezi'nde çalışacak Türkiye İş Bankası mensuplarının yanı sıra işyeri Tuzla ve çevresi olan kişilerin konut gereksinimlerinin karşılanması amaçlanmaktadır. Yükleniciliğini Mesa Mesken Sanayii A.Ş'in üstlendiği, satışına 2011 Ekim ayı sonunda başlanan Çınarlı Bahçe projesindeki dairelerin teslimleri yapılıyor.


Tuzla karma proje

İstanbul’un gelişen bölgesi Tuzla’da 21 bin 305 metrekarelik alan üzerinde Teknoloji ve Operasyon Merkezi arsasının bitişiğindeki arsa üzerinde hayata geçiren Tuzla karma projesi alışveriş merkezi, ofis ve şehir otelinden oluşuyor. Projenin 2015 yılının 3. çeyreğined tamamlanması planlanıyor.


Teknoloji ve Operasyon Merkezi projesi

Tuzla'da 44 bin 395 metrekare alan üzerinde yer alan Teknoloji ve Operasyon Merkezi projesi, İş Bankası için geliştiriliyor. T. İş Bankası Operasyon Merkezi, bilgi teknolojileri, veri merkezi, eğitim tesisleri ve stajyerler için konaklama alanına sahip proje, anahtar teslim modeli ile Türkiye İş Bankası'na 25 yıllığına kiralandı. Yaklaşık 184 bin 500 metrekare kiralanabilir alana sahip olacak projeden yıllık 18 milyon dolar kira geliri bekleniyor.


Ege Perla

İzmir Konak'ta 18 bin 392 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Ege Perla projesi, yaklaşık 150 milyon dolar yatırım bedeline sahip. Bölgenin ilk karma projesi olma özelliğine taşıyan  İzmir  Ege Perla projesi, dünyaca ünlü mimar Emra Arolat imzası taşıyor. Ege Perla’da yaklaşık 25 bin metrekare kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezinin yanı sıra yaklaşık 30 bin metrekaer satılabilir alana sahip, tamamı körfez manzaralı 111 konut ve 65 home-ofisten oluşan 46 ve 29 katlı 2 kule yer alıyor. 1+1’den 5+1 executive’e kadar farklı büyüklükte ve tipte konut ve home-ofisin bulunduğu projenin 2015'te tamamlanması planlanıyor.


KİRA GELİRİ ELDE EDİLEN PROJELER

Ofis Lamartine

Lykia Lodge Kapadokya Otel

Marmara Park AVM

İş Kuleleri Kompleksi

Ankara İş Kulesi

Ankara İş Kulesi

Maslak Binası

Mallmarine Alışveriş Merkezi

Ankara Merkez Banka Hizmet Binası

Ankara Kızılay Banka Hizmet Binası

Antalya Merkez Banka Hizmet Binası

Real Hipermarket Binası

Sirkeci Banka Hizmet Binası

Güneşli Operasyon Hizmet Binası


PLANLANAN PROJELER

İstanbul Finans Merkezi Projesi

İstanbul Finans Merkezi'nde 9 bin 590 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan proje, ofis ve ticari alanlardan oluşacak. 93.220.338,98-TL + KDV bedel karşılığı satın alınan arsa üzerinde geliştirilebilecek İstanbul Finans Merkezi projesinde 26 bin metrekare kiralabililir/satılabilir alana sahip olacak. Projenin yatırım maliyetinin 100 milyon doları bulması bekleniyor. 


ŞİRKETİN PORTFÖYÜNDEKİ ARSALAR

İstanbul 4.Levent'te İş Kulele'ri önünde 7 bin 613 metrekare arsa

Üsküdar'da 32 bin 81 metrekare arsa

İstanbul Kartal'da 77 bin 327 metrekare arsa


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön