26 / 04 / 2024

İş güvenliği hafife alınıyor!

İş güvenliği hafife alınıyor!

Tüm uyarı ve yaptırımlara, dahası ölümle sonuçlanan yaşanmış olaylara rağmen iş güvenliği konusunu hafife alınmaya devam ediyor. İşçiler de "kara düzen" çalışmaya devam konusunda ısrarcı.



Türkiye'de iş ve işçi güvenliği açısından yeni bir döneme girilmesine, denetim ve yapanın noktasındaki kararlı duruma rağmen iş güvenliği noktasındaki vurdumduymazlık devam ediyor. Özellikle inşaat işçileri, rahat çalışamadıkları için iş güvenliğini geri plana itip can güvenlilerini tehlikeye atıyorlar. Yaşanan acı olaylara rağmen riskli işler grubunda yer alan inşaat işçiliği sektöründe çalışanların "kara düzen" çalışmaya devam ediyor. 


HİÇ DERS ALINMIYOR 


İş kazalarının yüzde 10'ıınıın, ölümlü iş kazalarının işe yüzde 31'inin inşaatta meydana gelmesi inşaat sektörünün iş sağlığı ve güvenliği alanında taşıdığı riski açıkça ortaya koymasına rağmen, işçilerin hayatlarını riske atarak çalışması da tepki topluyor. "Ben tecrübeliyim, bana bir şey olmaz" mantığının da anık terk edilmesi istenirken, yapılan denetimler neticesinde güvenlik konusunda her geçen gün mesafe katediliyor. 




Pusula


Geri Dön