29 / 03 / 2024

İş GYO ve Nef, ikinci etabı 6 ay öne çekti!

İş GYO ve Nef, ikinci etabı 6 ay öne çekti!

İş GYO ve NEF’in Topkapı’da beraber yürüttüğü İnistanbul projenin ilk etabına gösterilen ilgi, projenin ikinci etabının lansmanı 6 ay öne çekilmesini sağladı. İşte projenin ayrıntıları...



 İnistanbul Lokal adı verilen ve 938 üniteden oluşan projenin ön talep döneminde 7 binden fazla talep geldi ve 3 günde 157 daire satıldı. İnistanbul Lokal projesinin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, FED politikaları, politik belirsizlik ve mülteci sorunu gibi sıkıntıların yaşandığı bir dönemde gayrimenkul sektöründe satışların sürdüğünü dile getirdi. Geçmiş dönemler incelendiğinde 70’li yıllardan bu yana Türkiye’de benzer sıkıntılı dönemlerin yaşandığına dikkat çeken Tanes, “Sıkıntılar eksikler oluyor. Ancak ticari hayatta karamsarlığa bakarak faaliyetler durdurulmaz. Satışlarımız gayet iyi gidiyor. Sektörde de ocak ayı hariç her ay satışlar büyüyerek devam etti. Bu yılda 1.2 milyondan fazla konutun satılmasını bekliyoruz” dedi. Satışlar İnistanbul projesinde de gayet iyi gidiyor. Toplantıda verilen bilgilere göre, prpjenin ilk etabı olan İnistanbul Gala’da satışa açılan bin 140 ünitenin 875’i yalnızca üç hafta içinde satılmıştı. İnistanbul Gala ve İnistanbul Lokal’de bugüne kadar toplam bin 211 adet konut satışıyla birlikte 515 milyon TL ciroya ulaşılmış oldu. 


Kalan iki etapta da takvim değişebilir 


Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur da İnistanbul Gala’nın 7 Haziran seçimleri öncesinde satışa sunulmasına rağmen kısa sürede bu kadar satış yapmanın çok önemli olduğunu söyledi. İnistanbul’un ikinci etabına verilen Lokal ismi ulaşım ağlarına ve şehir merkezine yakınlığı, ortak kullanım alanları olan foldhome konsepti gibi özelliklerden geliyor. 18 bin metrekarelik alanın 5 bin metrekarelik kısmı binalara ayrılacak olan proje 3 bloktan oluşacak ve kalan kısımlar yeşil alan ve ortak kullanım alanlarına ayrılacak. Erden Timur, projenin temel atma aşamasında olduğunu, ihalelerin yapıldığını, hafriyatla ilgili kısmın da tamamlandığını söyledi. İnistanbul Gala 2017’de, Lokal ise 2018’de teslim edilecek. Timur, projede kalan iki etabın da ilginin bu şekilde devam etmesi halinde öne çekilebileceğini söyledi. İnistanbul Lokal, 48 ila 308 metrekare arasında değişen konutların olduğu toplamda 938 adet yeni ünite ile satışa sunuldu.



Dünya




Geri Dön