24 / 04 / 2024

İş GYO ve Nef Şişecam arazisinde 3 proje daha inşa edecek!

İş GYO ve Nef Şişecam arazisinde 3 proje daha inşa edecek!

Kentsel Dönüşüm için işbirliği yapan İŞ GYO ve Nef, bu kapsamda İstanbul'un merkezinde dev bir projeye imza atıyor. Firma Şişecam'da hayata geçireceği projelerin ilk halkası olan Inistanbul Gala'yı görücüye çıkardı



Kentsel Dönüşüm için işbirliği yapan İŞ GYO ve Nef, bu kapsamda İstanbul'un merkezinde dev bir projeye imza atıyor. Topkapı'da eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arazi üzerinde 4 ayrı proje inşa edecek iki şirket, bu projelerin ilk halkası olan Inistanbul Gala'yı görücüye çıkardı 


DÖNÜŞÜMDE İŞBİRLİĞİ 

Dönüşüm için bir araya gelen îş GYO ve NEF, Topkapı'da eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine 470 milyon dolarlık yatırım planının ilk halkasını satışa çıkardı. Bu dönüşüm alanı üzerinde 4 ayrı projeyi hayata geçirecek olan iki şirket, bu projelerden ilki olan Inistanbul Gala'yı tanıttı. Ön talep döneminde 7 binden fazla başvuru alan proje, 1.5 yıl süren hazırlık süreci, küçük bir şehrin inşasını temel alan master-planı, İstanbul'un merkezine yakın konumu ve kazançlı seçenekleriyle ön plana çıkıyor. Inistanbul Gala'da 7 binlik başvurunun 618'i ise satışa döndü ve sözleşme imzalama süreçleri devam ediyor. 


'KASABA GİBİ TASARLADIK' 

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, eski İstanbul'un merkezinde üzerinde 1.5 yıl çalışarak, emek sarfederek farklı bir proje hayata geçirmek istediklerini ve farklı bir proje ortaya çıktığına inandıklarını belirtti. Erden Timur, "Böyle büyük projeler genelde merkezi alanlara yakın olmuyor. 130 bin brüt, 80 bin metrekare net bir alanda proje geliştirme şansımız oldu. Tasarım aşamalarında yarışmalar süreciyle ilerledik. Bir master plan hazırlatarak, bir kasaba inşa eder gibi projemizi geliştirdik. Kentsel dönüşüm İstanbul için bir fırsat, bunda bir rolümüz olsun istedik. Nasıl şehirler için bir master plan istiyorsak, büyük ölçekli projelerde master planlar çerçevesinde yapılmalı" diye konuştu.


YEŞİL ALANI BOL 

Yaklaşık 2 yıl önce dönüşüm alanları için işbirliği yaptıklarını belirten İŞ GYO Genel Müdürü Turgay Tanes ise, "Sanayiden dönüşüm alanı olan Paşabahçe ŞİŞECAM'm 2002 yılma kadar faaliyetini sürdürdüğü şehrin içinde kalmış fabrika alanında bir proje geliştirdik. Arazinin satın alınmasından sonra büyük bir master plan çalışması yapıldı. Ve 1.5 yıllık çalışma sonucunda projemiz ortaya çıktı. Yeşil ve peyzaj alanı yüksek bir proje geliştirdik" dedi. 


TESLİMLER 2017 ARALIK'TA

2017 yılının Aralık ayında teslim edilmesi planlanan İnistanbul Gala, toplamda 788 üniteden meydana geliyor. Peyzajından şebeke sistemlerine küçük bir şehrin inşasının sahip olduğu ayrıntı seviyesinde tasarlanan İnistanbul Gala, 4 blok şeklinde tasarlandı. Projede 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere 48 metrekareden 308 metrekareye kadar farklı büyüklüklerde daireler yer alıyor. 


ÜNLÜ MİMARLARIN İMZASI 

Mimari tasarımını 1935'te kurulan ve 24 farklı ülkede ofisi bulunan dünyaca ünlü tasarım ve mimarlık firması Perkins+WiU'in üstlendiği İnistanbul Gala'nın ortak alanları ve daire içleri ise ünlü Türk tasarım firması Autoban tarafından tasarlandı. Foldhome üniteleri de dünyaca ünlü endüstriyel tasarımcıların imzasını taşıyor. 


Posta


Geri Dön