26 / 04 / 2024

İş makineleri sektörü inşaatla lider oldu!

İş makineleri sektörü inşaatla lider oldu!

2009 yılında yüzde 70, geçen yıl da yüzde 93"lük bir büyüme gösteren iş makineleri sektörü; dünya birinciliğine yükseldi...



İnşaat sektöründeki büyüme ile birlikte iş makineleri sektörü de atağa geçti. Sektör 2010 yılında rekor bir büyüme sergileyerek liderlik koltuğuna yerleşti. Geçtiğimiz gün İstanbul"da gerçekleştirilen 2. Türkiye Vinç Sektör Zirvesi, 140 firma temsilcisini buluşturdu. İstif Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) ve Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği"nin (İMDER) organize ettiği zirveden œPiyasa Gözetim ve Denetim Kampanyası kararı çıktı. Mart ayından itibaren İSDER"in hazırlayacağı liste doğrultusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Denetmenleri tarafından yürütülecek olan kampanya çerçevesinde piyasadaki 300 vinç firması ˜uygunsuz üretim ve kayıt dışılık" konularında gözetim ve denetim altına alınacak.

şžİKAYETLERİ ZİRVEYE TAşžIDIK
Zirve sonuçlarını değerlendiren İSDER Genel Sekreteri Faruk Aksoy, sektör açısından önemli kararların alındığı zirvenin amacına ulaştığına dikkat çekti. Sektörde 300 civarında kaldırma ekipmanları ve vinç firması bulunduğunu belirten Faruk Aksoy, œİSDER olarak biz bu firmalardan 145"ine ulaşmış bulunuyoruz. Özellikle son yıllarda derneğimize sektörümüzün yüzde 40"ına yönelik ˜uygunsuz ürün ürettikleri doğrultusunda" şikayetler geliyor. Biz de bu şikayetleri dikkate alarak konuyu 2. Türkiye Vinç Sektör Zirvesi"ne taşıdık dedi.
Zirveyi değerlendiren İMDER Başkanı Cüneyt Divriş ise, iş makineleri sektörünün 2010 yılında rekor bir büyüme sergileyerek dünya birincisi olduğunu söyledi. Cüneyt Divriş, œİş makineleri sektörü geçen yıl yüzde 93"lük büyüme ile çin"i de geride bırakarak liderliğe oturdu. çin geçen yıl yüzde 70"lik bir büyüme yakalayabildi diye konuştu. Divriş, geçen yıl 7 bin 700 adetlik bir satış gerçekleştirdiklerini, 2011"de ise bu rakamın 10 bin olmasını beklediklerini kaydetti.
Türkiye


Geri Dön