25 / 04 / 2024

İsa Dal: GAP Bölgesi, Denizli tekstili için yeni bir fırsat!

İsa Dal: GAP Bölgesi, Denizli tekstili için yeni bir fırsat!

İsa Dal: "GAP Bölgesi, Denizli tekstili için yeni bir fırsat" dedi. Dal, yaptığı açıklamada, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu üyelerinden oluşan heyetle Gaziantep ve Şanlıurfa'da incelemelerde bulunduklarını belirtti.




Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkan Yardımcısı İsa Dal, GAP Bölgesinin Denizli tekstili için yeni bir fırsat olduğunu söyledi. 


Aynı zamanda Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı da olan Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu üyelerinden oluşan 100 kişilik heyetle Gaziantep ve Şanlıurfa'da incelemelerde bulunduklarını belirtti. 


Bölgenin, Denizli'de üretilen tekstil ürünleri açısından önemli olduğunu dile getiren Dal, şunları kaydetti:


"600 milyar dolar potansiyele sahip Ortadoğu coğrafyasına sıcak satış yapmanın yolu Gaziantep ve Şanlıurfa'dan geçiyor. Özellikle Şanlıurfa'nın 2 milyona yakın nüfusunun çoğunluğunun genç oluşu ile bölgenin 6. Teşvik Bölgesi'nde yer alması önemli. Bu durum bölgeyi gelecekte cazibe merkezi haline getirecek. GAP Bölgesi, Denizli tekstili için yeni bir fırsat. Denizli bu fırsatları iyi görüp, zamanında değerlendirmesi gerekiyor. Denizli'nin ev tekstili ağırlıklı çalışmasından dolayı, bölgede yapacağı faaliyetlerle önemli bir fark yaratacağına inanıyorum."


AA


Geri Dön