19 / 03 / 2024

İşadamı Adil Demireren anaokulu yaptıracak

İşadamı Adil Demireren anaokulu yaptıracak

İş adamı Adil Demireren'in daha önce yaptırdığı ilköğretim okulunun bahçesine yaptıracağı anaokulu için Denizli Valiliğinde protokol imza töreni düzenlendi.



Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Ruhi Kılıç, okul öncesi eğitim alan çocukların daha başarılı olduklarını söyledi.

İş adamı Adil Demireren'in daha önce yaptırdığı ilköğretim okulunun bahçesine yaptıracağı anaokulu için Denizli Valiliğinde protokol imza töreni düzenlendi.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun okul öncesi eğitim, özel eğitim alanı ve kız çocuklarının eğitimine büyük önem verdiğini bildirdi.

Demireren'in bu üç alandan birisi olan okul öncesi eğitime değerli bi katkı yaptığını belirten Kılıç, şöyle dedi:
"Okul öncesi eğitim alan çocuklar, daha başarılı oluyor. Denizli'ye İşitme Engelliler Meslek Lisesi açılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Sayın Valimizin her zaman desteklerini görüyoruz. Özel eğitim konusunda Denizli bir marka. Denizli'de bir ilk daha gerçekleşti. Bu sene açılan 0-6 yaş erken çocukluk eğitim merkezinde ailelerin eğitimi de yapılacak. Bu çok yeni bir kavram. Özel eğitim konusunda ailelerin desteği olmadan, onları eğitmeden bir yere varmanız mümkün değil. Biz gerekli ödemeleri göndereceğiz. Böylelikle Denizli bir ufuk açacak."

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Adil Demireren'in daha önce kendi adını taşıyan bir okul yaptırarak hayırseverliğini kanıtladığını, bu kez de 4 derslikli okul öncesi eğitim hizmeti verecek yeni bina inşa ettireceğini söyledi. Erkmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendisine daha önceki ilköğretim okulu ve şimdi yaptıracağı ana okulu için tüm öğrenciler ve Denizlililer adına teşekkür ediyoruz. Kendisi gibi hayırsever vatandaşlarımızın çoğalmasını diliyoruz. Buradan yetişecek çocukların, ülkemize çok güzel şeyler kazandıracak, kıymetli evlatlarımız olmasını
diliyoruz."

İş adamı Adil Demireren ise "İnşallah daha iyisini ve daha büyüğünü yapmak da nasip olur" diye konuştu.

Yaklaşık iki ayda tamamlanması planlanan Şükriye Demireren Anaokulu'nun protokolü, Vali Erkmen ve Adil Demireren tarafından imzalandı. Demireren'in 1973 yılında Fatih Mahallesi'nde yaptırdığı ilköğretim okulunun bahçesine inşa edilecek 4 derslikli anaokulunun 203 metre kare yerleşim alanına sahip olacağı ve 100 bin TL'ye mal olacağı ifade edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da törene katıldı.
AA


Geri Dön