26 / 04 / 2024

İşadamı Talip Kahraman vefat etti!

İşadamı Talip Kahraman vefat etti!

Rize İkizdereli olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da dostluğu bulunduğu bilinen Talip Kahraman, yakalanmış olduğu ve uzun süredir tedavi gördüğü amansız hastalığa yenik düşerek Ankara'da hayatını kaybetti...




Türkiye'nin ismini, 'Ankara'nın vergi rekortmeni' olarak duyduğu Rizeli işadamı Talip Kahraman, hayatını kaybetti.


Rize İkizdereli olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la da dostluğu bulunduğu bilinen Talip Kahraman, yakalanmış olduğu ve uzun süredir tedavi gördüğü amansız hastalığa yenik düşerek Ankara'da hayatını kaybetti.


78 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü işadamı Talip Kahraman’ın cenazesi bugün (8 Ocak 2014 Çarşamba günü) İstanbul’da Üsküdar Şakirin Camii'nde İkindi Namazına müteakiben kılınacak cenaze namazı sonrasında Karacaahmet Mezarlığında defnedilecek.


Ünlü işadamının Rize’de adını taşıyan ve Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Merkezine bağlı bulunan Rize Talip Kahraman El Sanatları Merkezi bulunuyor.


VERGİ REKORTMENİ RİZELİ İŞADAMI


Uzun yıllar, ödediği yüksek vergiye rağmen isminin açıklanmasını istemeyen Talip Kahraman, 2004'ten itibaren isminin açıklanmasına izin verdi. Böylece Türkiye, bir anda kamuoyunda tanınmış zenginlerin bile önüne geçerek vergi rekortmeni olan Kahraman'ın ismiyle tanıştı.


Kahraman'ın vergi rekortmenlikleri şöyle:


* 2004'te ödediği 18 milyon 668 bin 222 TL'Lik vergiyle Türkiye vergi rekortmeni oldu. Plaket ve ödülünü Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı.


* 2005 ve 2006 yıllarında ise  Ankara  vergi rekortmeni oldu.


* 2010'da da Ankara'da en çok vergi ödeyen isimdi. Ödediği rakama göre, Türkiye üçüncüsü olması gereken Kahraman, ödemeyi stopaj yoluyla yapması nedeniyle listeye giremedi. 


Olay 53



Geri Dön