29 / 03 / 2024

İşbir Yatak Avrupa'da 22 mağaza açtı

İşbir Yatak Avrupa'da 22 mağaza açtı

Yatak üretim kapasitesini ikiye katlamak için yatırım başlatan İşbir, Life Sleep markasıyla girdiği Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, İsviçre, Norveç ve Almanya'da 22 mağaza açtı.



Uzun yıllar Türk yatak sektörünün 'sünger tedarikçisi' olarak faaliyet gösteren ve bu konudaki iddiasını da inovatif ürünlerle güçlendiren İşbir Sünger Sanayi A.Ş. (İşbir), 1997'de başladığı yatak üretimini 3 yıl önce yeniden yapılandırdı. Krize rağmen yatak fabrikasına yatırım başlatan İşbir, yurt içindeki perakende mağazaları 'Uyku Merkezleri'nin sayısını 80'e çıkardı. Yurt dışında da mağazalaşma atağını sürdüren İşbir, Life Sleep markasıyla girdiği Avrupa'da 22 mağaza açtı. Bulgaristan'da; Sofya, Stara Zagora, Varna olmak üzere 3, Yunanistan'da; Katerini, Larissa, Atina, Karditsa, Mikanos, Trikala, Kos, Florina olmam üzere 8, Kıbrıs'ta; Lefkoşe ve Magosa olmam üzere 2, İsviçre'de Neuchatel, Zürih, Cenevre, Sion, Lozan olmak üzere 5, Romanya'da Bükreş'te 1, Norveç'te; Bergan ve Oslo olmak üzere 2, Almanya'da Berlin'de 1 adet Life Sleep mağazası var.

Sünger Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Metin Gültepe, şunları söyledi: "Yatak üretimine 1997'de başladık. Ancak bu konuda 3 yıl önce ciddi bir yeniden yapılandırma projesi uyguladık. Çünkü, yatak için çok önemli inovasyon (yenilikçi) ürünlerine zaten imza atıyorduk. Örneğin 5 yıllık bir araştırma geliştirme çalışmasıyla Türkiye'de ilk kez viskoelastik süngeri biz ürettik. Yatakta visko teknolojisi dışında nanoteknoloji, polimer yay, masaj, anti-stres, hijyen ve Quallofil dolgu teknolojilerini de yataklarımızda uyguladık. Bu yüzden tüketicinin yoğun ilgisini çektik ve ciromuzu 3 yılda yüzde 330 artırarak 2008 yılı itibariyle 35.5 milyon TL'ye çıkardık."

Yılda 500 bin yatak

Metin Gültepe, İşbir'in Ankara Esenboğa Yolu'ndaki yatak üretim tesisinin son yatırımlarla yılda 500 bin adet üretim kapasitesine çıktığını söyledi. İşbir Sünger Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Metin Gültepe, İşbir'in yatakta ihracatını da hızla artırdığını belirterek, şöyle konuştu: "Hollanda, Almanya, Fransa, İsviçre, Yunanistan, Bulgaristan, Macaristan, İrlanda, Danimarka, İsveç, Belçika, İspanya bizden yatak alıyor. İsrail, Rusya, Türk cumhuriyetleri, Irak, İran, Ürdün, Umman, BAE, Kuveyt, Mozambik ve Etiyopya'ya kadar yatak gönderiyoruz. Üretimimizin yüzde 15'ini ihraç ediyoruz."

İşçi çıkarmadık yatırıma devam

İŞBİR Sünger Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Yardımcısı İlham Öz, kriz öncesi planladıkları yatırımları devam ettirme kararı aldıklarını söyledi. "Krize rağmen işçi çıkarmadık" diyen Öz şöyle konuştu: "Üretim kapasitemizi ikiye katlamak için 5 milyon dolarlık yatırım sürdürüyoruz. Bu yatırımı üçüncü çeyrekte tamamlamış olacağız. Viscostar yataklarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. 8 noktadan etkili masaj sistemiyle Viscostar Nature Massage modelimizi piyasaya sunduk. Tüm yataklarımızda anti-bakteriyel, anti-mite, anti-mantar etkili lisanslı Quallofil Allerban dolgu elyafı kullanmaya başladık. Yatağın mobilya yanında hediye edilen promosyon ürünü değil, ciddi bir sağlık ürünü olduğunu tüketiciye anlatıyoruz."

 

Hürriyet


Geri Dön