25 / 04 / 2024

İşbir Yatak Ortadoğu’ya yöneldi!

İşbir Yatak Ortadoğu’ya yöneldi!

Avrupa Birliği’nin (AB) son yıllarda yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle satın alma miktarının azalması ihracat yapan firmaları yeni pazar arayışlarına itti. İşbir Yatak, toplam 28 ülkeyle cirosunu ihracattan sağlıyor.



Oluşan pazar açığını kapatmak isteyen İşbir Yatak, Ortadoğu ülkelerine yöneldi. Mısır, Suudi Arabistan, Irak, Katar, Sudan ve Yemen gibi ülkelerde pazar payını büyüten marka, yurtiçindeki yeni uyku merkezi konseptini yurtdışında da uygulamaya başladı.


İşbir Holding şirketlerinden olan İşbir Yatak, cirosunun yaklaşık yüzde 15’ini ihracattan sağlıyor. AB ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere toplam 28 ülkeye ihracat gerçekleştiren şirketin öncelikli hedefi yurtiçinde ve dışında satış noktalarını artırmak. Bu yıl yurtdışında 30 franchise uyku merkezi açacak olan İşbir Yatak, yurtiçinde ise 50 münhasır uyku merkezi ve 50 corner satış noktası açmayı planlıyor. Şirket, 2015 yılından itibaren Turquality kapsamında başta Almanya, Danimarka, Hollanda, Fransa ve Suudi Arabistan olmak üzere 4 yıl içerisinde toplam 20 adet hedef ülkede yatırım yapacak. İşbir Yatak ayrıca Samsun, Sakarya, Gaziantep, Kahramanmaraş’ta yeni mağazalar açarak mağazalarının bulunduğu şehir sayısını 33’e çıkardı. 2015 yılında yüzde 23 büyüme ve 77 milyon TL ciro hedefleyen İşbir Yatak, her yıl cirosunun yüzde üçünü Ar-Ge çalışmalarına ayırıyor. 2014 yılında 62 milyon 500 bin TL ciro ile kapatan İşbir Yatak, Ar-Ge çalışmaları için yaklaşık 2 milyon TL harcadı.


Zaman


Geri Dön