19 / 04 / 2024

İşbir Yatak yabancı fonların akınına uğradı!

İşbir Yatak yabancı fonların akınına uğradı!

İnovatif ürünleriyle yatak sektöründe 6 yılda 10 kat büyüyen İşbir, yabancı fonların akınına uğradı. Genel Müdür Yardımcısı Öz, "Üç yılda bir yabancı fon talip oluyor" dedi...



İnovatif ürünleriyle yatak sektöründe 6 yılda 10 kat büyüyen İşbir, yabancı fonların akınına uğradı. Genel Müdür Yardımcısı Öz, "Üç yılda bir yabancı fon talip oluyor" dedi.


İnovasyon ve pazarlama yatırımlarıyla altı yılda 10 kat büyüyen İşbir Sünger Sanayi, yabancı fonların radarına girdi. Bayilik sistemiyle 130 uyku merkezine ulaşan İşbir Yatak'ın 163'ü corner olmak üzere toplam 293 satış noktası var. Yatak sektöründe üst gelir grubuna hitap eden markanın Genel Müdür Yardımcısı İlham Öz, "Başarı grafiğimiz yabancı fonların ilgisini çekti. İşbir Yatak'a üç yılda bir yabancı fon talip oluyor" dedi. 


DOĞTAŞ'LA GÖRÜŞÜYORUZ 

Avrupa Birliği fonlarının büyüyen ekonomilere ilgi duyduğunu hatırlatan Öz, basında yer alan "satış haberleri"ne de açıklık getirdi. Şu anda yüzde 50'si yabancı, yüzde 50'si Doğtaş ortaklığında olan bir şirketle görüşmelerinin sürdüğünü ifade eden Öz, şöyle konuştu: "Yaklaşık bir yıldır bu firmayla iletişim halindeyiz. Denetim şirketleri, organizasyonel ve operasyonel çalışmalarını yaparak uyum süreci raporları hazırlıyor. Çeşitli yayın organlarında satışın tamamlandığına dair haberler yer aldı. Biz de her Türk şirketi gibi Avrupalı fonların ilgisini çekiyoruz." Şirketin cirosunun altı yılda 6 milyon liradan 72 milyona çıktığını söyleyen İlham Öz, gündemdeki 'satış' konusunda epey bir yol kat edildiğini belirtti. Öz, "İşbir Yatak'a yabancı bir fonun ilgi göstermesi gurur verici. Görüşmelerde yolun çoğu bitti. Ancak önemli birkaç stratejik nokta kaldı. Anlaşma sağlanırsa satış gerçekleşecek" diye konuştu. 


"Turquality'yle zirveye oynuyoruz"

İşbir Yatak'ın bu ay, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı Turquality bünyesine gireceğini söyleyen İlham Öz, bu programın önemli bir teşvik olduğunu hatırlatarak, "Markalaşmayla ilgili yapılacak her harcamanın yarısını ekonomi bakanlığı karşılıyor" dedi. 2023'teki 500 milyar dolarlık ihracat hedefinde 10 markadan biri olmayı amaçlayan İşbir Yatak, yurtdışında da yatırım yapıyor. Öz, "Yurtdışında 'İsbir Bedding' olarak yer alacağız. Avrupa ve Amerikalı rakiplerimizden çok daha uygun fiyata ürün ve teknoloji sunuyoruz" dedi. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön