26 / 04 / 2024

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.



Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton hakkında Alarko Holding'in içinde bulunduğu kültür varlığı olarak tescilli İstanbul Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.


'YENİ DELİLLER VAR'

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı iddianamede, binanın ortağı olan Ali Ağaoğlu'na ait Akdeniz İnşaat'ın, Alarko Holding'in kiracı bulunduğu Şifa Yurdu binasına kaçak ilave kısımlar eklendiği yönünde ihbarda bulunması ile soruşturma başlatıldığı belirtildi. Aynı konuda daha önce de savcı Okan Özsoy tarafından yürütülen soruşturmada suça konu olayların 1991-1999 arasında gerçekleştiği iddiasıyla şikayete takipsizlik kararı verildiği anlatılan iddianamede, Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2 Nisan 2013 tarihli Yapı Tatil Tutanağı'nın yeni bir delil olduğu gerekçesiyle söz konusu takipsizlik kararını ortadan kaldırdığı, bu sebeple soruşturmaya devam edildiği anlatıldı.


Sabah


Geri Dön