29 / 03 / 2024

Isı yalıtım malzemeleri!

Isı yalıtım malzemeleri!

Isı yalıtım malzemeleri EPS ve XPS adı verilen ısı yalıtım levhaları, taş yünü ısı yalıtım levhaları,cam yünü, ahşap yünü levhaları, cam köpüğü ve genleştirilmiş mantar levhalardan oluşuyor...




Isı yalıtım malzemeleri!


*Expande Polistren (EPS) Isı Yalıtım Levhaları

*Ekstrude Polistren (XPS) Isı Yalıtım Levhaları

*Taş Yünü Isı Yalıtım Levhaları

*Sprey Poliüretan Sert Köpük

*Cam Yünü

*Ahşap Yünü Levhalar

*Cam Köpüğü

*Genleştirilmiş Mantar Levhalar


Isı yalıtım malzemelerinden bahsettikten sonra gelelim dış cephe ısı yalıtımı işleminin nasıl yapılacağına:


Uygulamaya başlamadan önce yüzey toz ve yağ gibi yapışmayı önleyici maddelerden arındırılmalı, gerekli dış yüzey tamirleri yapılmalıdır. Uygulama yapılacak yüzey düzgün değil ise, yalıtım levha kenarları çerçevelenerek, ortası öbekli olacak şekilde yapıştırıcı uygulanır. Öbeklerin dübel uygulanacak bölgelerin tam altına gelecek şekilde uygulanmasına dikkat edilmelidir.


Uygulama yüzeyi düzgün ise, yapıştırma malzemesi, dişli mala ile yalıtım levhasının tüm arka yüzeyine uygulanır. Yapıştırma malzemesi kuruduktan sonra (yaklaşık 24 saat) dübeller, uygulamanın özelliğine göre yüzeye uygulanır. Tüm köşelere, seçilmiş uygun köşe profili monte edilir. Detayda dilatasyon var ise, düşey dilatasyonlar genleşme profilleri ile geçilir.


Bu işlemlerden sonra yalıtım levhası yüzeyine sıva malzemesi, yaş üzeri yaş metodu ile uygulanır. Sıva kurumadan, danatı filesi sıvaya monte edilir. Kuruma gerçekleşmeden 2.kat sıva, fileli 1.kat sıva üzerine uygulanır. 1. kat sıvanın en az 2 mm, 2.kat sıvanın en az 1 mm olmasına dikkat edilmeli ve donatı filesi yüzeye yakın bir konumda olmalıdır. Sıva malzemesi kuruduktan sonra dekoratif dış cephe kaplaması yüzeye uygulanır. Dekoratif dış cephe kaplaması kuruma süresini tamamladıktan sonra akrilik esaslı dış cephe boyası ile sistem tamamlanır.



Isı yalıtımı nerelere yapılır?
Evlerimizdeki ısı yalıtımı!
Dış cephe ısı yalıtımı nasıl yapılır?
Isı yalıtımı yönetmeliği!



Nagihan AKDAŞ/Emlakkulisi.com


Geri Dön