29 / 03 / 2024

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 ne kadar?



Isı yalıtımı maliyeti 2015!

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışının ya da bir ortama dışarıdan gelen enerji akışının en aza indirgenmesi için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılıyor.


Isı Yalıtım Yönetmeliği'ne göre binaların, ısı kayıpları bakımından çevre şart ve gereklerine uygun düzeyde yalıtılması gerekiyor.


Genellikle yapılarda dıştan yalıtım yapılıyor. İçten yalıtım ise genellikle sürekli kullanılmayan mekanlarda (konferans salonu, sinema, tiyatro gibi) geçici hızlı ısınmanın gerektirdiği zaruri durumlarda tercih ediliyor.


Isı yalıtımı uygulaması;

- Binaların çatı ve duvarlarına

- Toprak temaslı mahallere

- Katları ayıran döşemelere

- Tesisat boruları ve havalandırma kanallarına

- Garaj, depo gibi ısıtılmayan bölümlere bakan duvarlara yapılıyor.

 

Ayrıca özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılarak; kışın pencerelerden oluşan ısı kayıpları azaltılırken yazın binaya güneş ısısı girişi sınırlanır. Peki, ısı yalıtımı maliyeti 2015 nedir?


Isı yalıtımı maliyeti 2015..

Isı yalıtımının binanın yapım aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinin % 2’si ile 5’i arasında oluyor. 


İnşaat aşamasında ısı yalıtımı yapılmış bir binada; düşük kapasiteli kazan, klima, küçük radyatör ve tesisat kullanılacağı için yatırım ve işletme maliyeti de azalacaktır. 



Isı yalıtımı kararı nasıl alınır?

https://emlakkulisi.com.tr/isi-yalitimi-karari-nasil-alinir/398730




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön