25 / 04 / 2024

Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bir apartmanda yapılan ısı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?



Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor.  Bu uygulama yapıldıktan sonra, içerideki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye girmiyor. 


Isı yalıtımı fiyatları, kullanılacağı bölgeye, malzemeye ve firmasına göre değişkenlikler gösteriyor. Mantolama m2 fiyatı 50 ile 150 TL arasında değişkenlik gösteriyor.


Dıştan ısı yalıtımı yapılması daha verimli oluyor. Bu şekilde binanın kabuğunun bir manto gibi giydirilmesi ve böylece dış hava koşullarından kesintisiz bir şekilde yalıtılmış oluyor. Peki, ısı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?


Isı yalıtımı tasarrufu

Isı yalıtımı uygulamaları sayesinde, eğer TS 825 standardına göre yapılmışsa, yapılan test ve çalışmalar sonucu binalarda % 50 ile % 60 oranında bir yakıt ve enerji tasarrufu sağlanıyor.


Pencere ve doğramalarda yapılabilecek yalıtım çalışmaları, Bodrum katlarda yapılabilecek yalıtımlar, Çatılarda yapılabilecek izocam ve sadwich panelli ısı yalıtımları ile yakıt ve enerji tasarrufunda ki oran % 60 seviyesinden % 80 ile % 90 seviyelerine çıkabilmektedir.



Isı yalıtımı kararı nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön