19 / 04 / 2024

Işıl Dinçer: Konut piyasasının Türkiye'de önünün açık olacağına inanıyoruz!

Işıl Dinçer: Konut piyasasının Türkiye'de önünün açık olacağına inanıyoruz!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer, "Türkiye'de konut sektörüyle ilgili her yılın belli gündem dönemlerinde ne olacağı konuşulur. Konut piyasasının Türkiye'de önünün açık olacağına inanıyoruz" dedi...




Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak, Avrupa'da son dönemde oluşan krizle birlikte oradaki fırsatları değerlendirmek istediklerini belirterek, "Yeni şirket alımlarına bakacağız. Altyapı ile ilgili Türkiye, Rusya ve Avrupa'da projeleri takip edeceğiz" dedi.


Ilıcak, Sayfiye Projesi'nin tanıtımına yönelik düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, konut sektörü açısından yılın ikinci yarısının ilk yarısından daha iyi olacağını düşündüklerini, kurun da 2,05 ile 2,15 aralığında olacağını öngördüklerini belirterek, "Kötü bir dönemden geçtik ama her gün daha da iyiye gidecek diye düşünüyoruz" diye konuştu.


Avrupa'da son dönemde oluşan krizle birlikte oradaki fırsatları değerlendirmek istediklerini ifade eden Ilıcak, "Yeni şirket alımlarına bakacağız. Altyapı ile ilgili Türkiye, Rusya ve Avrupa'da projeleri takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.


- "Türkiye'de konut piyasasının önünün açık olacağına inanıyoruz" 


Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer de Rönesans'ın temellerinin Rusya'da atıldığını aktararak, Rusya'da ilk günden itibaren ticari gayrimenkul geliştiricisi olarak başladıklarını ve bu tecrübe ile Türkiye'de devam ettiklerini kaydetti. 


Dinçer, gayrimenkul yatırım ortaklığının henüz şirketin planları içinde yer almadığını ifade ederek, Rusya portföyü ile tamamlanmış ve devam etmekte olan konut projelerinin toplam değeri 1,5 milyar dolara ulaştığını söyledi. 


Sayfiye Projesi'nin lansmanı için seçim sonrasını beklediklerini anlatan Dinçer, "Türkiye'de konut sektörüyle ilgili her yılın belli gündem dönemlerinde ne olacağı konuşulur. Alım kararlarının maksimum 3 ay ertelendiğini gördüm. Nüfusumuzda ve kişi başına düşen milli gelirdeki artış, konut kredisi faizlerinin çok yüksek olmaması konut ve gayrimenkulü yatırım aracı olarak gösteriyor. Konut piyasasının Türkiye'de önünün açık olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. 


Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu üyesi Murat Özgümüş de Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesi yatırımcılarının Türkiye'den her zaman gayrimenkul almaya istekli olduklarını ifade ederek, Türkiye'nin istikrarının da yatırımcıları cesaretlendirdiğini söyledi.


 

AA


Geri Dön