19 / 03 / 2024

İskansız eve doğalgaz aboneliği alınabilir mi?

İskansız eve doğalgaz aboneliği alınabilir mi?

İskan belgesi, inşaat çalışmaları sona eren bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edilmemiş olması halinde iskan belgesi verilimiyor. Peki, iskansız eve doğalgaz aboneliği alınabilir mi?



İskansız eve doğalgaz aboneliği alınabilir mi?

İnşaat çalışmaları sona eren bir yapının tasdikli projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteren belgeye iskan belgesi deniyor. Tasdikli projeye uygun olarak inşa edilmeyen yapılara iskan belgesi verilmiyor.


Ayrıca yapının ssk gibi borçlarının bulunması halinde de yine iskan belgesi düzenlenmiyor. Buna göre inşaatı tamamlanmış ancak iskanı olmayan evler "iskanı alınmamış ev" olarak ifade ediliyor.


Bir yapıya iskan belgesinin düzenlenebilmesi için 2 sene içinde inşaatına başlanmış olması ve  inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması şartı aranıyor.


İskanı olmayan evlere bankalar kredi vermiyor. Kimi bankalar için binaya ilerde iskan alınması için engel olmadığını düşünüyorsa kat irtifakı tapusu olan ama iskanı olmayan evlere kredi verebiliyor.


Konut alımında seçici davranan tüketiciler de iskan ruhsatı olmayan bir daireyi satın almayı tercih etmiyor. İskansız eve İSKİ suyu şebeke tarifesinden değil şantiye tarifesinden uyguluyor, elektrik faturasıda aynı şekilde yüksek tarifeden uygulanıyor. Peki, iskansız eve doğalgaz bağlanır mı?


İskan ( Yapı kullanma ruhsatı ) alınmadan, doğalgaz vs abonelikleri de yapılamıyor.



İskansız eve su aboneliği alınabilir mi?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com 


Geri Dön