26 / 04 / 2024

İskender Dilek, İstanbul'da 3 otel inşa edecek!

İskender Dilek, İstanbul'da 3 otel inşa edecek!

Sheraton Çeşme Başkan Yardımcısı İskender Dilek, İstanbul'da 3 otel inşa edecek



Sheraton Çeşme Oteli'nin işletmesinden elde ettikleri deneyimle hedef büyüten ve oteller zinciri kurmak isteyen Sheraton Çeşme Başkan Yardımcısı İskender Dilek, İstanbul'da 5 yıl içinde 300 milyon dolar yatırımla 3 otel inşa edecek. İstanbul'daki ilk otelin Şişli Camii'nin karşısında 50 bin metrekarelik alanda yükseleceğini kaydeden Dilek, ikinci oteli Taksim Pera'da inşa edeceklerini belirterek, "Şu an istanbul'da inşa edeceğimiz 3'üncü otel için yer arayışımız devam ediyor. Ardından Anadolu kentlerinde oteller açarak zincir haline geleceğiz" dedi.

'BAŞKA ZİNCİRLERLE DE GÖRÜŞÜYORUZ'
istanbul'da inşa edecekleri otellerin yaklaşık 300 milyon dolara mal olacağım kaydeden Dilek, otellerin işletmesi konusunda ise Çeşme'de işbirliği yaptıkları Sheraton Grubu dahil birçok zincirle görüşmelere devam ettiklerini belirtti.
 
1999 yılında tekstil ve elektronik sektöründeki faaliyetlerine son vererek turizm sektörüne giren iskender Dilek, büyüme hedefleri doğrultusunda istanbul'da yatırım kararı aldı. 2001'de işletmeye açtıkları Sheraton Çeşme I Oteli'nde elde i  ettikleri deneyimin

istanbul yatırımları konusunda kendilerine güç verdiğini kaydeden Sheraton
Çeşme geçtiğimiz günlerde başladıklarını kaydeden Dilek, "Çok farklı bir şehir oteli tasarlıyoruz. Dışarıdan girişi olan, yemek restoranları ve terasına dışarıdan panoramik asansörle girilebilecek Şişli'deki bu otel yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak. Otelin işletmesi konusunda Çeşme'de işbirüği yaptığımız Sheraton Grubu dahil birçok zincirle görüşlerimiz sürüyor" dedi.

'BİZİM TERCİHİMİZ AVRUPA YAKASI'
İkinci otelin yerini Taksim Pera (Tarlabaşı) olarak belirledikleri bilgisini veren Dilek, 3'üncü otel yatırımı içinse, Levent, Beşiktaş, Şişli gibi semtlerde yer arayışına devam ettiklerini söyledi. Dilek, "Avrupa yakasında otel açığı devam ediyor. Amacımız, istanbul'da belli bir hacme ulaştıktan sonra Anadolu'ya açılmak" diye konuştu.

Çeşme'yi Çeşme yaptık

Çeşme'yi Çeşme yapan en önemli unsurlar arasında Sheraton'un yer aldığını kaydeden Dilek, "Bu konuda hiç mütevazi değiliz. 7 yıl inanılmaz mücadele verdik. Dünyanın gitmediğimiz  yeri, katılmadığımız fuarı kalmadı. Çeşme'yi ucuz bir destinasyon olarak görmedik" dedi.

Otel promosyonlarına yeni bir boyut getiren iskender Dilek, bugüne kadar Çeşme Sheraton'da beş gece konaklayan müşterilerine havayolu ile ücretsiz ulaşım. Roma, Viyana Prag, Milano, Roma, Salzburg tatilinden yararlanma imkânı verdi. Bugüne kadar 3 binin üzerinde otel müşterisi, promosyonlardan istifade ederken 2011 sezonu için yeni sürprizler belirlendi. Buna göre Sheraton Çeşme'de 7 gece konaklayacak müşteriler 4 günlük Avrupa, 8 gece konaklayanlar Los Angeles veya Las Vegas'a gidecek.

Yurtdışı poromosyonları kapsamında bugüne kadar Alitalia, Emirates, Avusturya Havayolları ile anlaşan Sheraton Çeşme, gelecek yıldan itibaren Hollanda Havayolu kuruluşu KLM ile işbirliğine gidecek, iskender Dilek, "Promosyonlu turlarımızda hediye ettiğimiz Avrupa turunda KLM ile seyahat edecek misafirlerimiz 2 gece Amsterdam'da konakladıktan sonra 2 gece Paris, Barcelona Roma ya da Milano'da konaklayacak. Misafirlerimiz Los Angeles, Las Vegas ve Miami'ye de KLM havayolu ile uçacak. 2 yıl sonraki havayolu iş ortağımız ise Air France olacak" dedi.
Habertürk-Nihat Delibaşı


Geri Dön